DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Matthew Kasırgası çok sayıda insanı canını aldı

Matthew Kasırgası çok sayıda insanı canını aldı

Karayipler’i etkisi altına alan Matthew Kasırgası çok sayıda insanın hayatını kararttı. Gelen ilk bilgiler arasında ise en az 343 kişinin öldüğü yer aldı.\r\n\r\n

Karayipler’i etkisi altına alan Matthew Kasırgası çok sayıda insanın hayatını kararttı. Gelen ilk bilgiler arasında ise en az 343 kişinin öldüğü yer aldı.

Matthew Kasırgası’ndan en çok etkilenen Karayipler’de yaşam yerle bir oldu. Bölgeyi tamamıyla etkisi altına alan kasırgada ölenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Haiti, Dominik Cumhuriyeti ve Küba’da hayatını kaybedenlerin sayısı 343’e yükseldi. Haiti Hükümetinden gelen açıklamada bölgede 300 kişinin hayatını kaybettiği bilgisi yer aldı. Ölenlerin 50’den fazlası Roche-a-Bateau kentinden olduğu açıklandı. En büyük kent olan Jeremie’de ise kasırganın etkisinden bölge bulunan evlerin yüzde 80’ni yıkıldı. Sud ilinde ise 30 bin ev ağır hasar aldı.

Matthew Kasırgası 230 km hıza ulaştı!

matthew-kasirgasi-abdYaklaşık bir hafta öncesinden etkisi altına alan kasırga ülkeyle yapılan iletişimi de kesti. Son yapılan açıklamada ise kasırganın hızının bölge üzerinde 230 kilometreyi geçtiği bildirilmişti. Haiti’de bulunan BBC muhabiri Tony Brown önemli bilgiler aktardı. Vatandaşların kasırganın etkisiyle yıkılan evlerin onarılmaya çalıştığını hükümetin bu konuda hiçbir yardım yapmadığı belirtti.

350 bin kişi yardıma muhtaç!

2010 yılında meydana gelen depremin ardından bölgedeki en büyük doğal afet olarak tarihe geçti. Birleşmiş Milletler kasırganın hayatı yaşanmaz hale getirdiği ve 350 bin kişinin yardım beklediği açıklandı. Bahamalarda kasırganın ağaçları yerinden söktüğü fakat henüz bir can kaybının olmadığı bildirildi. Kasırgadan etkilenen Dominik Cumhuriyeti’nde toprak kayması ve yıkılan binalar nedeni ile 4 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

ABD‘de Kasırga Alarmı

matthew-kasirgasiKasırganın ABD’nin güneydoğusuna geçmesine karşı ABD’li yetkililer Florida, Georgia ile Güney ve Kuzey Carolina eyaletlerinde yaşayan insanlara evinizi terk edin uyarısında bulundu.  Florida Valisi Rick Scott, kasırganın geleceğini bu konuda herkesin hazırlıklı olması gerektiğini ifade etti. Florida Valisi Rick Scott, “Eğer Matthew Florida’yı doğrudan vurursa felaketle sonuçlanabilir. Hazır olmalısınız” dedi.ABD Başkanı Barack Obama ise  “Kentinizde tahliye emri varsa ciddiye almalısınız” uyarısında bulundu. Florida ve Güney Carolina’da acil durum bölgesi ilan edildi. ABD’de yapılan uyarılarda halka 3 gün yetecek kadar evlerinde su ve gıda stoğu yapmaları istendi. Bölgelere ise ek asker ve 9 helikopter gönderildi.  Florida’dan kaçmak isteyen binlerce kişi otoyollarda uzun kuyruklar oluşturdu.