DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Mehmet Ali Erbil; HDP dışlanmış gibiydi

Mehmet Ali Erbil; HDP dışlanmış gibiydi

Beyaz Tv‘de yayınlanan ‘Söylemezsem Olmaz’ programına telefon ile katılan Mehmet Ali Erbil, 15 Temmuz darbe girişimini ve Gaziantep’te kına gecesine düzenlenen saldırıyı kınadı. Açıklamalarında HDP’nin de birlik mesajaları vermesinin sevindirici olduğunu söyleyen Erbil, HDP’nin darbe sürecinde duruşunu ‘HDP dışlanmış gibiydi’ sözleriyle yorumladı. Mehmet Ali Erbil’in sözleri; “Dünyada olduğu gibi ülkemizde de tuhaf kötü bir süreçten geçiyoruz.

Beyaz Tv‘de yayınlanan ‘Söylemezsem Olmaz’ programına telefon ile katılan Mehmet Ali Erbil, 15 Temmuz darbe girişimini ve Gaziantep’te kına gecesine düzenlenen saldırıyı kınadı.

Açıklamalarında HDP’nin de birlik mesajaları vermesinin sevindirici olduğunu söyleyen Erbil, HDP’nin darbe sürecinde duruşunu ‘HDP dışlanmış gibiydi’ sözleriyle yorumladı.

Mehmet Ali Erbil’in sözleri;

“Dünyada olduğu gibi ülkemizde de tuhaf kötü bir süreçten geçiyoruz. Ama Türk insanı toprağı ve hürriyeti söz konusu olunca tankların önüne göğsünü serecek kadar onurlu bir millet. Son dönemlerdeki şehitlerimizi saygıyla anıyorum. Tüm bu olayların son olmasını diliyoruz. Ama malesef bizim dışımızda oynanan çok büyük olaylar var. Türkiye’nin büyümesini, gelişmesini istemeyen bazı mihraplar var. Ama biz her zaman olduğu gibi söz konusu demokrasi, cumhuriyet, toprağımız olduğunda bir bütün olmasını bilen bir milletiz.”

“Çok önemli gelişmeler oluyor siyaset alanında. Ana partilerimiz olsun, iktidar partimiz olsun, muhalefet partileri olsun, HDP dahil olmak üzere çok önemli mesajlar verdi. Saldırının arkasında hep birlikte duracağımızı söylediler. Özellikle HDP’den gelmesi ülkemiz açısından çok sevindirici. HDP dışlanmış gibiydi. Birlik ve beraberlik açısından. Bunun artık farkında olmamız gerek. Türkiye’yi bölmek için ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar. 15 Temmuz’da birazcık dışlanmış gibiydi HDP. Ancak bu son olayda çünkü insanlar kürtmüş, aleviymiş, lazmış demiyor ki. Zaten vatanı yok terörün.”