DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Mercedes, yangın tehlikesi gördüğü 1 milyon aracı geri çağırdı

Mercedes, yangın tehlikesi gördüğü 1 milyon aracı geri çağırdı

Almanya’nın önde gelen otomotiv devlerinden Daimler, dünya çapına yüzbinlerce Mercedes marka aracı motor çalıştırıldığında aşırı sıcaklık veya yangın oluşabileceği ihtimaline binaen geri çağırdı. Elde edilen bilgilere göre ABD’de 308 bin, Almanya’da ise yaklaşık 150 bin otomobil Daimler’e iade edilecek.Diğer ülkeler de hesaba katıldığında kaç aracın üretici şirkete iade edilmesi gerektiği konusunda henüz net bir bilgi

Almanya’nın önde gelen otomotiv devlerinden Daimler, dünya çapına yüzbinlerce Mercedes marka aracı motor çalıştırıldığında aşırı sıcaklık veya yangın oluşabileceği ihtimaline binaen geri çağırdı. Elde edilen bilgilere göre ABD’de 308 bin, Almanya’da ise yaklaşık 150 bin otomobil Daimler’e iade edilecek.Diğer ülkeler de hesaba katıldığında kaç aracın üretici şirkete iade edilmesi gerektiği konusunda henüz net bir bilgi yok. Bu sayının dünya çapında 1 milyonu geçebileceği tahmin ediliyor. Daimler ABD’nin trafik kontrol kurumu NHTSA’ya önce yaklaşık 354 bin araçtan bahsetmiş, ancak bu sayı daha sonra 308 bin olarak düzeltildi.

OTOMOBİL BİRKAÇ KEZ ÇALIŞTIRILDIĞINDA MOTORDA YANGIN ÇIKABİLİR

Daimler’in sözcüsünün verdiği bilgiye göre teknik bir hatadan dolayı otomobilin çalıştırılması esnasında sigorta aşırı derecede ısınıyor ve aküye yakın parçaları eritiyor. Bu da yangına sebep olabilecek bir arıza olarak görülüyor. Daimler bu sorunu ek bir sigorta ile çözmek istiyor. Bu sigortanın monte edilmesi ise bir saat sürüyor.

ARIZADAN DOLAYI 51 MERCEDES YANMIŞ, CAN KAYBI YOK

Daimler Mercedes-Benz arabalardaki bu sorunla geçen haziran ayında karşılaşmış ancak güvenlik eksikliğinin mevzubahis olduğunu anlaması için şubat ayının başına kadar beklemesi gerekmiş. Şirketin verdiği bilgilere göre bu arızadan dolayı ABD’de 30, diğer ülkelerde ise 21 otomobil alev almış.

ARIZALI ARAÇLARIN ÇOĞU YENİ MODEL

Geri çağrılan araçlar ise 2015 ila 2017 yılları arasında üretilmiş. A, B C ve E sınıfı araçların yanısıra CLA, GLA ve GLC modeller arızadan nasibini alan otomobiller olmuş. Arızalı araçlar en çok ABD, Almanya ve Çin’de satılmış. Daimler arızalı araçların sahipleriyle ABD’de mart sonu irtibata geçecek. Alman araç sahipleriyle ne zaman irtibat kurulacağı ise henüz bilinmiyor.Daimler, elinde bulundurduğu arızalı araçları ise sorun giderilmeden satışa çıkarmayacak. Satışa çıkarılmış araçlarda ise parça değişimi gerçekleştirilecek. Geçtiğimiz yaz aylarında da Porsche, Volkswagen, Audi ve Mercedes marka 630 bin otomobil emisyon yazılımındaki hatalardan dolayı geri çağrılmıştı