DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Merkel – Erdoğan görüşmesi Alman basınında!

Merkel – Erdoğan görüşmesi Alman basınında!

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Türkiye ziyareti Almanların olumsuz eleştirilere neden oldu. Merkel – Erdoğan görüşmesi Alman basınında!Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye’ye ziyarete geldi. Türkiye ziyaretini Ankara’daki temasları Alman basınında büyük yer kaldı. Ve çok kişi tarafından eleştirilere neden oldu. Merkel – Erdoğan görüşmesi Alman basınında! Almanya’nın en önemli gazetelerinden biri olan Frankfurter Allgemeine Zeitung ziyareti “Tayyip Erdoğan’ın

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Türkiye ziyareti Almanların olumsuz eleştirilere neden oldu. Merkel – Erdoğan görüşmesi Alman basınında!Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye’ye ziyarete geldi. Türkiye ziyaretini Ankara’daki temasları Alman basınında büyük yer kaldı. Ve çok kişi tarafından eleştirilere neden oldu.

Merkel – Erdoğan görüşmesi Alman basınında!

Almanya’nın en önemli gazetelerinden biri olan Frankfurter Allgemeine Zeitung ziyareti “Tayyip Erdoğan’ın Başbakan Merkel’e saygı ile baktığı günler geride kaldı. O günlerde Erdoğan Almanya’ya geliyordu. O günler geride kaldığından bu yana da tam tersi Merkel Türkiye’ye gidiyor. Başbakan bir buçuk yıl içerisinde beşinci Türkiye ziyaretini gerçekleştirdi. Bir arzuhal sahibi olarak seçim yılında Türkiye ile yapılan mülteci anlaşmasını kurtarmak için gidiyor. Muhtemelen Erdoğan bu konuda kendisini muğlâkta bıraktı. Tabii bir de kısık sesle de olsa belki Erdoğan gibi bir güç adamı üzerinde etkili olmak ve imparatorluğunda kalan son bir gıdım demokrasi ve hukuk devletini kurtarmak için de gidiyor. En azından ifade özgürlüğü ve kuvvetler ayrılığına saygı gösterilmesini talep etti. Türkiye’deki muhalefet ve sivil toplum için bir umut parçası.” sözleri ile anlattı.

Reutlinger General-Anzeiger

Reutlinger General-Anzeiger’in yorumu ise “İşte tam da birçok görüş ayrılığı nedeniyle üst düzeyde doğrudan görüşmeler gerçekleştirmek çok önemli. Her iki ülkenin de birçok nedenden ötürü birbirine ihtiyacı var. Merkel’in Türkiye’deki temasları her iki tarafın da bunu böyle gördüğünü ve bir bozuşmaya izin vermemeye çabaladığını gösterdi. Başbakan Merkel, basın ve ifade özgürlüğü, inanç özgürlüğü ve kuvvetler ayrılığının önemini açıkça dile getirdi.” şeklinde oldu.

Frankfurter Rundschau

Frankfurter Rundschau gazetesi de “Almanya Başbakanı, Ankara ziyaretinde net konuştu. Merkel, Türkiye Cumhurbaşkanı ile görüşmesinde demokratik temel hak ve özgürlükler ile kuvvetler ayrılığının dikkate alınmasını vurguladı. Bu sözlerle Türk hükümetinin ‘temizleme’ operasyonu ve bu kapsamda sayısız politikacı ve gazetecinin tutuklanmasının yanı sıra Erdoğan’ın başkanlık sistemini getirecek referandum ile yetkilerini artırıp demokratik hakları kısıtlama planlarını eleştirmiş oldu. Bununla birlikte muhalefetteki politikacılarla görüştü ve Gülencilerin fişlenmesine yönelik uyarıda bulundu. Bunlar az değil. Yine de insanın damağında yavan bir tat bırakıyor.” yazdı.