DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Mesut Özil: Türk olmaktan gurur duyuyorum

Mesut Özil: Türk olmaktan gurur duyuyorum

Türk asıllı Alman futbolcu Bild gazetesine verdiği açıklamalarda ‘Türk olmaktan gurur duyuyorum’ dedi. Türkiye ve Almanya ilişkileri ile ilgilide açıklama yaptı. Arsenal’de ter döktüren Türk asıllı futbolcu Mesut Özil, Alman Bild gazetesine gündeme bomba gibi düşecek açıklamalarda bulundu. Gazeteye verdiği röportajda geçtiğimiz yıllarda Berlin’de Türk Milli Takımı ile oynadığı maç soruldu. Türk taraftarlarınca ıslıklanması ile

Türk asıllı Alman futbolcu Bild gazetesine verdiği açıklamalarda ‘Türk olmaktan gurur duyuyorum’ dedi. Türkiye ve Almanya ilişkileri ile ilgilide açıklama yaptı.

Arsenal’de ter döktüren Türk asıllı futbolcu Mesut Özil, Alman Bild gazetesine gündeme bomba gibi düşecek açıklamalarda bulundu. Gazeteye verdiği röportajda geçtiğimiz yıllarda Berlin’de Türk Milli Takımı ile oynadığı maç soruldu. Türk taraftarlarınca ıslıklanması ile ilgili yöneltilen soruya, “Türk olmakla duyuyorum. Ebeveynlerim Türkiye’den geliyor. Türk geleneklerine göre de yetiştirildim. Topa her temasımda ıslıklansam da saygıdan dolayı attığım golden sonra sevinç gösterisinde bulunmadım.” şeklinde cevap verdi.

Mesut Özil: Türk olmaktan gurur duyuyorum

Başarılı futbolcu Türk olmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederken, Türkiye ve Almanya ilişkilerine de değindi. Mesut Özil, “Hem Almanya Başbakanı Angela Merkel hem de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile buluştum ancak ben politikacı değil, sporcuyum. Bundan dolayı bu konuya karışmak istemiyorum. Almanya ve Türkiye’nin geçmişte olduğu gibi gelecekte de birbirine iyi davranacaklarına inanıyorum.” dedi.

Umre de çekilmiş fotoğraflar ile ilgili yöneltilen soruya da  “Ailem de oraya gitti ve sürekli orasıyla ilgili konuşuyorlardı. Geçen yıl Avrupa Şampiyonası (EURO 2016) öncesinde de örnek olarak Ürdün’de bir sığınmacı yurdunu, ardından Mekke’yi ziyaret ettim. Bu tecrübeyi kendim yaşamak istedim. Çok güzeldi, her zaman tekrarlamak isterim.” cevabını verdi.