DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Mevlüt Çavuşoğlu: Hollanda Başbakanı adam değilmiş

Mevlüt Çavuşoğlu: Hollanda Başbakanı adam değilmiş

Hollanda ile Türkiye arasındaki krizi anlatan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın ziyaretlerini engellemesine karşı yaşananlarıda açıklamalarına ekledi. Mevlüt Çavuşoğlu: Hollanda Başbakanı adam değilmiş Hollanda Başbakanı Mark Rutte’nin, “Türk bakanın buraya gelmesini istemiyoruz” açıklamlarında bulunduğunu belirten Çavuşoğlu, tepkisini gösterdi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Hollanda Başbakanı yalan söylüyor. Dürüst

Hollanda ile Türkiye arasındaki krizi anlatan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın ziyaretlerini engellemesine karşı yaşananlarıda açıklamalarına ekledi.

Mevlüt Çavuşoğlu: Hollanda Başbakanı adam değilmiş

Hollanda Başbakanı Mark Rutte’nin, “Türk bakanın buraya gelmesini istemiyoruz” açıklamlarında bulunduğunu belirten Çavuşoğlu, tepkisini gösterdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Hollanda Başbakanı yalan söylüyor. Dürüst bir adam değil. Ben onu adam zannediyordum. Biz onunla oturduk göç anlaşmasını falan müzakere ettik. Adam zannediyordum ama adam değil, dürüst değil.” dedi.

Yaşananların ardından Hollanda Başbakanı Mark Rutte’un sosyal medyadan yeniden  “Türk bakanı seçim öncesi de seçim sonrası da istemiyoruz” şeklinde açıklamalarda bulunduğunu görmüştük.

Son şart olarak Lahey’de konuşmasını istediklerini, o şartı da kabul ettiğini belirten Çavuşoğlu, “Bu sefer demişler ki ’50 kişiyle yapabilir, bize de katılacak kişilerin isimlerini vermek zorundasınız, vermezseniz uçuş izinini iptal ederiz’. Ben kendi topraklarımda kendi vatandaşlarımın ismini niye vereyim sana? Fişlemek mi istiyorsun?” ifadesini kullandı.

Çavuşoğlu, “Maslahatgüzar en düşük düzeyde, yüksek bir düzey değildir. Gerek duyarsak onu da çekeriz. Ama şu anda en azından minimum düzeyde bir diplomasi işlesin. Özür dilerler, yaptıkları hatayı Başbakanımıza söylemiş, ‘Hata yaptık’ demiş, maslahatgüzarın ve başkonsolosun tutuklanmasıyla ilgili.” diye konuştu.

Çavuşoğlu, “Geri Kabul Anlaşması zaten tamamen iptal edildi, şu an uygulamıyoruz zaten. Bunlar bizi vize konusunda oyaladılar, oyaladılar. Geri Kabul Anlaşması’nı uygulamıyoruz, 18 Mart göç anlaşmasını da bundan sonra uygulamayacağız. Yani değerlendiriyoruz. Eğer bu şartlar yerine gelmezse bir an evvel, onu da uygulamayacağız.” diye konuştu.