DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Mevlüt Çavuşoğlu’nun Hollanda uçuşu iptal edildi

Mevlüt Çavuşoğlu’nun Hollanda uçuşu iptal edildi

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, referandum kampanyası için bugün Rotterdam’a gidecekti. Fakat Mevlüt Çavuşoğlu’nun Hollanda uçuşu iptal edildi. Bu sabah saatlerinde Rotterdam’a gideceğini duyuran Mevlüt Çavuşoğlu’na izin çıkmadı. Rotterdam Belediye Başkanı Ahmed Ebu-Talep’in Reuters Ajansına yaptığı açıklama gündemi sarstı. Ahmed Ebu-Talep, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ülkede referandum kampanyası yapmasına izin çıkmadığını açıkladı. Fakat Çavuşoğlu’nun Rotterdam’da

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, referandum kampanyası için bugün Rotterdam’a gidecekti. Fakat Mevlüt Çavuşoğlu’nun Hollanda uçuşu iptal edildi.

Bu sabah saatlerinde Rotterdam’a gideceğini duyuran Mevlüt Çavuşoğlu’na izin çıkmadı. Rotterdam Belediye Başkanı Ahmed Ebu-Talep’in Reuters Ajansına yaptığı açıklama gündemi sarstı. Ahmed Ebu-Talep, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ülkede referandum kampanyası yapmasına izin çıkmadığını açıkladı. Fakat Çavuşoğlu’nun Rotterdam’da güzel bir şekilde ağırlanacağını belirttiler.

Mevlüt Çavuşoğlu’nun Hollanda uçuşu iptal edildi

Rotterdam Belediye Başkanı Ahmed Ebu-Talep’in bu açıklamasından sonra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Eğer Hollanda benim uçuş iznimi iptal ederse, eğer böyle bir şey yaparlarsa, ekonomik ve siyasi bizim Hollanda’ya karşı yaptırımımız çok ağır olur” dedi. Çavuşoğlu’na yapılan bu hareketin yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın da Almanya’da düzenleyeceği etkinlikte iptal edildi. Buna gerekçe olarak etkinliğin düzenleneceği salonun Pazar günleri kapalı olduğu gösterildi.

Hollanda Dışişleri Bakanlığı da durumun kabul edilir bir çözüm istediğini ama yapılan açıklamaların işi yokuşa sürdüğünü belirtti. Mevlüt Çavuşoğlu’nun uçuşunun iptal edilme sebebi olarak da ‘Güvenlik’ ve ‘Kamu Güvenliği’ gösterildi.