DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
MHP’yi anlatan kare! Muhalifler büyük destek

MHP’yi anlatan kare! Muhalifler büyük destek

MHP’de tarihi kurultay öncesi muhaliflere büyük destek var. Bahçeli’yi desteklemek için 200 kişilik grup Muhalifleri desteklemek için 20 bin kişilik grup toplandı.

MHP’de muhalifler kurultay için Büyük Anadolu Oteli önünde toplandı. Muhalif adaylar Sinan Oğan, Meral Akşener, Ümit Özdağ ve Koray Aydın’a destek için yakşalık 20 bin kişi toplandı. Öte yandan Devlet Bahçeli’yi desteklemek için MHP Genel Merkez önünde 200 kişilik grup toplandı.GENEL MERKEZ ÖNÜNDE 200 KİŞİ, MUHALİFLERİN YANINDA 20 BİN KİŞİ VARMHP lideri Devlet Bahçeli Genel Merkez’de, kurmaylarıyla birlikte toplantı halinde. Bahçeli’yi destekleyenler de genel merkez önünde toplandı. Yaklaşık 150-200 kişilik bir grup toplandı. Bahçeli lehine sloganlar atılıyor, marşlar çalınıyor. Genel Merkez tavrında ısrarcı, kongrenin yapılmayacağını belirtiyor. Muhalifi destekleyen yaklaşık 20 bin kişi ise Büyük Anadolu Oteli’nin önüne gitti.

 SABAH AÇIKLAMA GELDİ

MHP’deki kurultay krizinin ardından genel merkezden açıklama geldi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Günal, “Sanki kongre olacakmış gibi arkadaşlarımıza çağrıda bulunmak hukuk dışıdır. Şu an itibariyle bu kadar mahkeme ve valilik kararını rağmen kongre zorlanıyorsa burada bir art niyet olduğu ortadadır” dedi.MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Günal’ın konuşmasının satır başları şöyle:”Sanki kongre olacakmış gibi arkadaşlarımıza çağrıda bulunmak hukuk dışıdır. Şu an itibariyle bu kadar mahkeme ve valilik kararını rağmen kongre zorlanıyorsa burada bir art niyet olduğu ortadadır. Ülkücü tabanın tahrik edildiğini görüyoruz, art niyet var. Meşru talep var ama gayrimeşru yollara başvuruluyor.“ÜLKÜCÜLERİN TALEPLERİ KULLANILIYOR”Samimi Ülkücülerin meşru talepleri kullanılıyor. Üzüntümüz Ülkücü arkadaşlarımızın böyle bir oyuna düşürülmek istenmesidir. Bir şey yapmaya gerek yok, biz genel merkez olarak zaten karar aldık. Mayıs ayından itibaren ilçe kongrelerimiz başlıyor. Orada aday olup bir sonraki kongremizde isteyen herkesin aday olabileceğini genel başkanımız defalarca söyledi. Bu arkadaşlarımız şu anda aday adayı dahi değiller. Bir adaylık süreci yok çünkü bir seçimli kongre yok. Yapılan bütün faaliyet illegaldir”a