DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
MHRS’den nasıl randevu alınır? 182 Randevu nasıl alınır?

MHRS’den nasıl randevu alınır? 182 Randevu nasıl alınır?

Sağlık Bakanlığı tarafından kurulan MHRS, hastane randevu sistemidir. Bu sistem sayesinde vatandaş muayene sırası beklemekten kurtulmaktadır.

Sağlık Bakanlığı tarafından kurulan MHRS, hastane randevu sistemidir. Bu sistem sayesinde vatandaş muayene sırası beklemekten kurtulmaktadır. MHRS randevu sisteminden istediği bölümden randevu alan hastalar hastanede sıra beklemeden hangi saat aralığında randevu aldı ise zamanında giderek rahatlıkla muayene olabilmekte.Aniden meydana gelen bir kaza sonrası ya da her hangi bir rahatsızlık durumunda başvuracağımız ilk yer hastane olacaktır. Özellikle kış aylarında daha kalabalık olan hastaneler yaz aylarında o kadar olmasada yoğunlukla devam edebilmektedir. Yoğun bir şekilde ilerleyen hastane sistemine ayak uydurabilmek için vatandaşında bu kolaylıklara katkı sağlamak için yapması gereken bir kaç adım bulunmakta.

MHRS’den nasıl randevu alabilirim?

1MHRS hastane randevu sisteminden randevu almak için önünüze bu resim gelecektir. Bu adımdan sonra hangi ilden randevu almak istiyor iseniz o ili seçerek ilerlemeniz gerekmektedir. 2Örnek verecek olursak, Ankara’da bulunan bir hastaneden randevu almak istiyorsanız Ankara ilini seçmeniz gerekmektedir.3Ankara ilini seçtikten sonra önünüze Ankara’da bulunan hastanelerin listesi çıkacaktır. Hangi hastanede muayene olmak istiyorsanız o hastaneyi seçerek devam ediniz.4İstediğiniz il ve kurumu seçtikten sonra MHRS vatandaş giriş ekranına, online giriş yapabilmek için T.C. kimlik numaranızı ve parolanızı girmeniz yeterli olacaktır. Eğer MHRS giriş sisteminde üyeliğiniz bulunmuyorsa sayfanın altında bulunan ‘Yeni Üye’ butonuna tıklayarak yeni üyelik işlemlerinizi yapmanız gerekmektedir.5Yeni üyelik için girdiğiniz sayfada doldurulması gereken bilgileri eksiksiz bir şekilde doldurunuz. Doldurduğunuz bilgileri kaydet botonuna basarak MHRS’ye yeni üyelik işleminizi tamamlayabilirsiniz. 6Eğer daha önce üye olup daha sonra parolanızı hatırlamıyorsanız, ‘Parolamı Unuttum’ butonuna tıklayınız. 7Eski parolanızı e-posta yardımı ile öğrenmek istiyorsanız T.C. kimlik numaranızı ve e-postanızı girerek gönder kısmına tıklayabilirsiniz.8Eski parolanızı SMS kısmına giriniz. Girdiğiniz kutucuğa T.C. kimlik numaranızı ve cep telefonunuzu girerek işleminizi tamamlayınız.MHRS ALO 182 Ücretli mi?MHRS ALO randevu (182) hattını arayarak randevu almak ücretlidir.  BTK’ ya göre sabit hatları aramak dakikası 46,25 kuruş olarak ücretlendirilmektedir.ALO 182’yi aramak sabit bir telefon hattı ile görüşmekle aynı ücretlendirmededir. Özellikle bilmeniz gereken bir diğer konu ise bedava dakikalarınızı MHRS hastane randevunuzu alabilmektesiniz.