DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Mülteci soruşturmasından cinsel taciz değil iftira çıktı

Mülteci soruşturmasından cinsel taciz değil iftira çıktı

Almanya’da mülteci düşmanlığının cinsel taciz söylemi üzerinden yürütülmesi toplumsal huzur açısından büyük risk taşıyor. Mültecilerle birlikte cinsel taciz olaylarının belirgin hale geldiği doğru olsa da, bu belirginlikte gerçekle ilgisi olmayan uydurma haberlerin de etkisi var. Bu şekilde cinsel taciz haberleri aslı olsa da olmasa da yaygınlaşıyor ve bu suç bütün mültecilerin üzerine yapışıyor.Bu olaylardan biri

Almanya’da mülteci düşmanlığının cinsel taciz söylemi üzerinden yürütülmesi toplumsal huzur açısından büyük risk taşıyor. Mültecilerle birlikte cinsel taciz olaylarının belirgin hale geldiği doğru olsa da, bu belirginlikte gerçekle ilgisi olmayan uydurma haberlerin de etkisi var. Bu şekilde cinsel taciz haberleri aslı olsa da olmasa da yaygınlaşıyor ve bu suç bütün mültecilerin üzerine yapışıyor.Bu olaylardan biri de Frankfurt’ta yaşandı. Yılbaşı gecesi cinsel taciz ve saldırı olduğu yönündeki iddiaları üzerine harekete geçen Frankfurt Savcılığı tacizci yerine iftiracı iki kişiyi tespit etti. Bu iki kişi Bild gazetesine Arap ve Kuzey Afrikalı görünümlü erkeklerin taşkınlık yapıp kadınlara sarkıntılık ettiklerini anlatmıştı. Hatta kadın kendisinin de cinsel tacizlerin kurbanı olduğunu iddia etmişti.

CİNSEL TACİZ SUÇLAMALARI ASILSIZ VE HER TÜRLÜ TEMELDEN YOKSUN

Savcılığın yoğun ve kapsamlı araştırması gösteriyor ki, mültecilerin kitleler halinde yoğun ve sarkıntılık içeren saldırısı söz konusu değil. Ortaya atılan suçlamalar ise asılsız ve her türlü temelden yoksun.

CİNSEL TACİZ MAĞDURU KADIN FRANKFURT’TA DEĞİL BELGRAD’DAYMIŞ

Örneğin suçlamada bulunanlardan birinin olayın olduğu iddia edilen zamanda şehirde bile olmadığı tespit edilmiş. Frankfurter Neue Presse gazetesinin haberine göre iddiayı ortaya atan kadın yılbaşı gecesinde Frankfurt’ta değil Belgrad’daydı.Aynı şekilde bir lokantacının iddiası da asılsız çıktı. Lokantacı yılbaşı gecesi 50 kadar Arabın restoranına geldiğini ve sarkıntılığa maruz kalan kadınların kendisinden yardım istediğini ileri sürmüştü. Ancak söz konusu mahallede polisin o gece sadece operasyonu olmuş ve bunlar da cinsel taciz sebebiyle olmamıştı.

POLİS SORUŞTURMA MASRAFLARINI İFTİRACILARIN KARŞILAMASINI İSTİYOR

Buna rağmen soruşturma yapmak zorunda kalan polis şimdi ortaya çıkan masrafları iftiracı kadın ve lokantacıdan alıp alamayacağını inceliyor. Şayet bunu başarırlarsa bundan böyle cinsel taciz haberleri gerçeği daha iyi yansıtabilir.

MÜLTECİLERİN ETNİK KÖKENİ BAKIMINDAN POLİS DE İYİ BİR SINAV VERMEDİ

Mültecilerin cinsel taciz olaylarının üzerine gidilmesinde polis de iyi bir sınav vermiyor. Yılbaşında Köln’de bir grup mülteciye müdahale eden polis, bu insanları ‘Nafri’ (Kuzey Afrikalı) olarak adlandırmış ve Kuzey Afrika ülkelerinden gelen insanlara suç çerçevesinde bir isim takmıştı. Daha sonra bu insanların Kuzey Afrikalı olmadığı anlaşılınca polis büyük derecede zor duruma düşmüştü.