DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Nafaka ödemeyen babalar için şok öneri

Nafaka ödemeyen babalar için şok öneri

Eşinden ayrıldıktan sonra nafaka ödemeyen babalar için Alman Sosyal Demokrat Partisi (SPD) Başkanı Sigmar Gabriel’den şok öneri…

Eşinden ayrıldıktan sonra nafaka ödemeyen babalar için Alman Sosyal Demokrat Partisi (SPD) Başkanı Sigmar Gabriel’den şok öneri…SPD Genel Başkanı ve Federal Ekonomi Bakanı Sigmar Gabriel, Almanya’da yaşayan boşanmış çiftleri zora sokacak bir öneri sundu. Sigmar Gabriel, nafaka parası ödeyemeye paraları olmayan babaların ehliyetlerine el konsun teklifi ile gündeme oturdu. Nafakayı ödemek için parası olmayan babaların araba satın almak için de parasının olmaması gerektiğini savundu. Babadan yardım gelmeyen ve çocuklarına tek başlarına bakmak zorunda kalan anneler için ise “Benim babam da böyleydi. Anneme nafaka ödemezdi. Annem çok zor günler geçirdi. Bu durumun değişmesi gerekiyor. Devlet, babalara nafaka ödemeleri için güçlü ek yaptırımlar uygulamalıdır” dedi.

Sigmar Gabriel’in bu önerisi ABD’de uygulanıyor

sigmar-gabrielNafaka ödemeyen babaların ehliyetlerine el konulma önerisi 2013 yılında Almanya’da gündeme gelmişti. Bu önerinin ardından bazı çocuk vakıfları babaların ehliyetlerine el koymanın yanı sıra devlet tarafından annelere verilen yardımın arttırılmasını gerektiğini savundu. Yaşanan ayrılıkların ardından çocuk bakım ve ihtiyaçları tamamen anneye kalıyor ve babadan nafaka parası alınamıyordu. Bu gidişatın önüne geçilmesi için sunulan bu öneri ABD’nin çoğu eyaletinde uygulamaya geçmiş durumda.