DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
NATO-Rusya Konseyi’nde anlaşmaya varılamadı

NATO-Rusya Konseyi’nde anlaşmaya varılamadı

Düzenlenen NATO-Rusya Konseyi’nde yine bir anlaşmaya varılamadığı açıklandı. Taraflar arasında fikir ayrılıkları devam etti.\r\n\r\n

Düzenlenen NATO-Rusya Konseyi ‘nde yine bir anlaşmaya varılamadığı açıklandı. Taraflar arasında fikir ayrılıkları devam etti.2014’te Kırım işgalinden sonra 2. NATO-Rusya Konseyi ilk kez toplandı. Büyükelçilerin katılımı ile  Brüksel’deki NATO Karargahında düzenlendi. Gerçekleşen toplantıda  Ukrayna, Rusya’nın Avrupa’da rahatsızlığa neden olan askeri faaliyetleri ve Varşova’da yapılan NATO Zirvesi’nde alınan kararlar konuşuldu.nato-ve-rusya-anlasamadiNATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, düzenlenen 2. NATO-Rusya Konseyi’nde çok önemli görüşmelerin yapıldığını ifade etti. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, “Avrupa-Atlantik güvenliğine dair en önemli sorunlardan bazılarını ele aldık. Bu, NATO-Rusya Konseyi’nin önemini gösteriyor.” şeklinde konuştu.NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, “Minsk Anlaşması’nın imzacılarının tamamı, taahhütlerine bağlı kalmalı ve Rusya’nın bu konuda çok büyük sorumluluğu var.” dedi. Rusya’nın bu eylemlerinin Avrupa-Atlantik güvenliğinin yanında NATO-Rusya ilişkisini tehlikeye attığını belirtti. Bu durumun güzel bir şekilde çözülmesinin ilişkileri olumlu etkileyeceğini belirtti.

“Bugün bir fikir birliği yoktu”

Gerçekleşen 2. NATO-Rusya Konseyi’nde diyalog açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg,  “Bugün bir fikir birliği yoktu. Ancak her iki taraf da pozisyonuna açıklık getirdi.” açıklamasında bulundu.Rusya’nın Baltık Denizi’nde hava sahası güvenliğine dair bir teklif sunduğunu da açıklayan Stoltenberg, “Rusya’nın risk azaltımı önlemlerini uygulamak istediğini göstermesini memnuniyetle karşılıyorum.” dedi.

Varşova zirvesi

Geçtiğimiz günlerde gerçeklen Varşova zirvesi sonrasında yayımlanan bildiride “Rusya’nın NATO toprakları çevresindeki kışkırtıcı askeri eylemleri dahil, son zamanlardaki saldırgan tutumu ile tehdit ve güç yoluyla siyasi amaçlarını gerçekleştirmeye dönük isteğini göstermesinin” nedeni bölgesel istikrarsızlık olduğunu belirtti.