DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Neonazi gruplar, gençleri daha kolay avlamanın yolunu buldu

Neonazi gruplar, gençleri daha kolay avlamanın yolunu buldu

Gençleri kaba saba ifadelerle taraflarına çekemeyeceklerini anlayan Neonazi gruplar, artık daha titiz bir iletişim kuruyorlar ve internetteki imkanlara da başvurarak zihniyetlerini yaymayı başarıyorlar. Bunun farkına varan Almanya Federal Aile Bakanı Manuela Schwesig (SPD), gençlerin interneteki aşırı sağ propogandadan korunmasını istedi.Bakan Schwesig, aşırı sağcıların artık ikiyüzlü yöntemlere başvurduklarını ve gençleri bu yolla internet üzerinden avlamaya çalıştıklarını

Gençleri kaba saba ifadelerle taraflarına çekemeyeceklerini anlayan Neonazi gruplar, artık daha titiz bir iletişim kuruyorlar ve internetteki imkanlara da başvurarak zihniyetlerini yaymayı başarıyorlar. Bunun farkına varan Almanya Federal Aile Bakanı Manuela Schwesig (SPD), gençlerin interneteki aşırı sağ propogandadan korunmasını istedi.Bakan Schwesig, aşırı sağcıların artık ikiyüzlü yöntemlere başvurduklarını ve gençleri bu yolla internet üzerinden avlamaya çalıştıklarını söyledi. Bakanın aktardığına göre bu çevreler Hip Hop, online oyunlar gibi konular üzerinden gençlere açılıyor ve asparagas haberlerle de mültecilere, Müslümanlara ve diğer azınlıklara karşı nefret oluşturuyorlar.

İNTERNET HİZMETİ VEREN KURULUŞLAR SORUMLULUK ALMALI

Aile bakanı bu yüzden internet hizmetleri veren şirketleri nefret ve şiddeti platformlarından tutarlı bir şekilde kovmak için sorumluluk almaya çağırdı. Bakanın yanı sıra Federal Siyasi Eğitim Merkezi ve jugendschutz.net örgütü iinternette faaliyet gösteren aşırı sağcılarla ilgili bilgileri paylaştı. jugendschutz.net’ten Stefan Glaser, medyadaki son teknolojik gelişmeler sayesinde yeni bir durum oluştuğunu, bu sayede aşırı sağcıların asıl zihniyetlerini saklayabildiklerini ifade etti.

NEONAZİ GRUPLAR HASHTAGLERİ ELE GEÇİRİP TARTIŞMALARA YÖN VERİYORLAR

Örneğin ‘Identitäre Bewegung’ adlı grubun propagandasını havalı Hip Hop şarkıları ile yapabildiğini, hatta Facebook’ta çilek keki ile müsli fotoğraflarının arasına Nazi parolalarını sıkıştırabildiğini anlatan Glaser, hatta popüler Hashtagleri ele geçiren bu Neonazi grupların tartışmalara yön verebildiğini kaydetti. Bazen asparagas haberleri masum bir başlıkla yayarak gençleri ilk bakışta anlayamayacakları şekilde avlamak da bu grupların başvurduğu yöntemler arasında.

BİR YILDA 53 BİN AŞIRI SAĞCI PAYLAŞIM

Glaser’in verdiği bilgiye göre geçen yıl internette Neonazi gruplar tarafından yayılan 53 bin paylaşım tespit edilmiş. Bunların 1700’üne çocukları koruma kanununa ve diğer kanunlara muhalefetten ötürü işlem başlatılmış. Bu içeriklerin yüzde 80’i internet ortamından kaldırılmış.

GENÇLER DE UYANIK OLMALI, İTİRAZ VE ŞİKAYET ETMELİ

Bakan Schwesig ise bu konuda gençlerin de uyanık olmasını isityor. Artık nefret ve kışkırtmanın hakim olduğu sanal bir dünyanın da var olduğuna dikkat çeken bakan, bu dünyanın gençlere ellerindeki akıllı telefon ve tabletler dolayısıyla  24 saat ulaşabilediğine dikkat çekti. Schwesig gençlerden bu tehlikeleri farketmelerini, itiraz etmelerini ve ilgili mercilere de aktarmalarını istedi.

PROJE YETMEZ, DEVLET YENİ KANUNLAR KOYMALI

Federal Siyaset Eğitimi Merkezi Başkanı Thomas Krüger ise internetteki aşırı sağcılığa yönelik bir hamle talebinde bulundu. Krüger, bir projeden başka bir projeye ağır aksak yürümenin yeterli olmadığını savundu ve uzun vadeli çözüm için yeni bir kanuni çerçeve gerektiğini kaydetti.