DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Nice’de ölenlerin arasında Türk var mı?

Nice’de ölenlerin arasında Türk var mı?

Fransa’nın Nice kentinde 14 Temmuz kutlamaları faciayla sonuçlandı. Kutlamaların merkezine kamyonla giren şahıs 2 kilometre boyunca onlarca kişiyi sürükledi. Yaklaşık 80 kişi hayatını kaybetti. Peki yaralanan veya ölenlerin arasında Türk vatandaşı var mı?

Fransa’nın Nice kentinde gerçekleşen 14 temmuz kutlamalarında kamyonlu katliam gerçekleşti. Kabalığın içine dalan kamyon yaklaşık 80 kişinin ölüme sebep oldu.Nice’de gerçekleştirilen 80 kişinin öldüğü, en az 100 kişininde yaralandığı terör saldırısında ölenlerin kimlikleri henüz açıklanmazken, merak edilenlerden biri de aralarında Türk vatandaşı olup olmadığıydı.İnsanların ezilerek kilometrelerce sürüklendiği saldırıda, ölenlerden Türk vatandaşı olup olmadığı henüz bilinmiyor.nice-katliam-turk

BUGÜN AÇIKLANACAK

Fransa İçişleri Bakanlığı, saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına ulaştıktan sonra Nice’de meydana gelen terör saldırısında ölen ya da yaralananların kimliklerini açıklayacak.MARSİLYA BAŞKONSOLOSLUĞU’NDAN ÖĞRENİLEBİLİRYakınlarını merak edenlerin Marsilya Başkonsolosluğu ile irtibata geçmesi gerekiyor. Terör saldırısının olduğu anda o bölgede 400 binden fazla kişinin olduğu açıklandı.

“HAYATINI KAYBEDENLERDEN 12’Sİ ÇOCUK”

Nice Belediye Başkanı Christian Estrosi, saldırıda ölenlerin 12’sinin çocuk yaşta olduğunu belirtti. Estrosi, kamyonlu katliamda yaralı bulunan en az 100 kişiden 18’inin durumunun ağır olduğunu belirtti. Nice Belediye Başkanı, bir daha yapılacak olan açıklamaya kadar plajların ve etkinliklerin kapalı olacağını söyledi.

“LİSTEDEKİ HİLAL ÖZKAN İSMİ DİKKAT ÇEKTİ”

‘in Twitter hesabından Nice kentinde meydana gelen saldırıda kayıp olan onlarca isim liste ile paylaşıldı.Kayıp listesinde ‘Hilal Özkan’ ismi dikkat çekti.İşte Fransa’nın Nice kentinde kamyon ile katliam gerçekleştikten sonra kaybolan kişiler:Fransa-nice-kamyonlu-katliam

DIŞARI ÇIKMAYIN UYARISI

Ülke geneli 14 temmuz Ulusal Gün kutlamaları için toplanan kabalığa yapılan saldırı ile şoka girdi. Saldırının hemen ardından güvenlik önlemleri artırıldı. Valilik ise ülke genelinde bulunan halka ‘Evlerinizden dışarı çıkmayın’ uyarısında bulundu. Saldırının ardından harekete geçen polis ekipleri saldırganı etkisiz hale getirdiğini açıkladı.

SALDIRIYI GERÇEKLEŞTİREN TUNUS KÖKENLİ

Nice’de kalabalığın içine dalan ve çok sayıda kişinin ölümüne neden olan kamyonda önemli miktarda bomba, mühimmat ve silah ele geçirildi. Nice polisinin etkisiz hale getirdiği saldırganın 31 yaşında ve Tunus kökenli olduğu ve saldırının gerçekleştiği Nice kentinde yaşadığı öğrenildi.

FACİADAN KAÇANLAR DENİZE ATLADI

Büyük paniğin yaşandığı anlarda canını kurtarmak isteyenler yakınlarda bulunan kafelere restoranlara akın etti.nice-katliami-84-oluYüzlerce kişinin de olay sırasında denize atladığı belirtiliyor. Arama kurtarma ekipleri çok sayıda kişiyi denizden çıkarmak için seferber olduğu belirtildi.