DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Norveç’teki bir okulda bıçaklı saldırı! 2 kişi öldü

Norveç’teki bir okulda bıçaklı saldırı! 2 kişi öldü

Norveç’in Kristiansand kentinde bulunan bir ilkokulda bıçaklı saldırı gerçekleşti. Bıçaklı saldırı sonucunda 2 kişi hayatını kaybetti.

Norveç’in Kristiansand  kentinde bulunan bir ilkokulda bıçaklı saldırı gerçekleşti. Bıçaklı saldırı sonucunda 2 kişi hayatını kaybetti.Norveç’in güneyindeki Kristiansand bölgesinde bulunan Wilds Minne adlı ilkokulda bıçaklı saldırı gerçekleşti. Bıçaklı saldırıda 1 çocuk ve 1 kadının hayatını kaybettiği öğrenildi. Norveç polisi ise internet sayfasından konu ile ilgili bir açıklama yaptı. Yayımlanan açıklamada, gerçekleşen bıçaklı saldırıda iki kişinin ağır yaralanması ile hastaneye kaldırıldı. Fakat hastaneye kaldırılan vatandaşlar kaldırdıkları yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Norveç polisi saldırıdan hemen sonra harekete geçti

norvec-saldiriBıçaklı saldırı sonucunda hayatını kaybeden vatandaşların yakınları büyük şok yaşadı. Saldırının hemen ardından olay yerine gelen polis ekipleri okulun etrafını güvenlik şeridi ile çevreledi. Ve bu hain saldırıyı yapanların yakalanması için çevrede arama çalışmaları başlattı. 384 çocuğun eğitim gördüğü okulda gerçekleşen saldırıda 2 kişi hayatını kaybetmesi üzücü olsa da sevindirdi.

Norveç’te başörtülü kadını kabul etmeyen kuaför cezalandırıldı!

Başörtüsü giydiği gerekçesiyle bir kadını kuaförüne almayan Norveçli kuaför Mete Hodne’nin davası sonuçlandı. Kuaför kadına ayrımcılık yapması nedeniyle cezalandırıldı. Kuaför 10 bin kron para cesazına çarptırıldı. Hodne’nin cebinden çıkacak masraflar bununla da sınırlı değil. Ayrıca 5 bin kron mahkeme masrafıda ödeyecek.Kuaföre girmek isteyen Malika Bayan isimli kadın kabul edilmeyince kuaförün ayrımcılık yaptığı gerekçesiyle dava açma kararı almıştı.Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen duruşmada kuaför başörtüsünü dini bir sembolden çok politik bir sembol olarak gördüğünü bildirmişti. Ayrıca  “Bunu baskıcı bir sembol olarak kabul ediyorum. Başörtü gördüğümde aklıma herhangi bir din değil, baskıcı ideolojiler ve rejimler geliyor” sözlerini kullandı.Malika Bayan’ın avukatlığını yapmakta olan Linda Ellefsen Eide kararın açıklanması sonrası mahkeme kararını beklediklerini söyledi.Norveçli kuaförün avukatı temyize gideceklerini belirtti.