DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Obama Dallas’a Gidiyor

Obama Dallas’a Gidiyor

Dallas’ta polisleri hedef alan protesto esnasında düzenlenen terör saldırısı nedeniyle Barack Obama Dallas’a gidecek.\r\n

Dallas’ta polisleri hedef alan protesto esnasında düzenlenen terör saldırısı nedeniyle Barack Obama Dallas’a ziyaret gerçekleştirecek.Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamada, ABD Başkanı Obama’nın, Avrupa ziyaretini kısa keserek hafta başında Dallas kentine bir ziyaret gerçekleştireceği belirtildi.Açıklamada, Obama’nın, Dallas Belediye Başkanı Mike Rawlings’ten gelen davet üzerine bu kente gideceği kaydedildi. Obama’nın, Dallas ziyaretinin ardından Washington DC’ye dönerek söz konusu saldırıyla ilgili olarak çalışmalarına devam edeceği ifade edildi.NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi için Polonya’da bulunan Obama’nın, Polonya’dan İspanya’ya geçeceği ve buradaki önceden planlanmış ziyaretini kısa keserek ABD’ye hareket edeceği bilgisi de paylaşıldı.dallas-obama-tepki‘SALDIRGAN TEK BAŞINAYDI’

Öte yandan, ABD İç Güvenlik Bakanı Jeh Johnson, Dallas saldırganının saldırıyı ‘tek başına gerçekleştirdiğini’ açıkladı. Johnson, düzenlediği basın toplantısında ‘tek bir saldırganın söz konusu olduğunu’ ve ‘herhangi bir uluslararası terör bağlantısı olmadığını’ vurguladı.Perşembe akşamı Dallas’ta keskin nişancı saldırısı sonucu 5 polis hayatını kaybetmiş, 7 polis yaralanmıştı. Dallas Polis Teşkilatının, adını Micah Xavier Johnson olarak açıkladığı 25 yaşındaki saldırgan, bir garajda polisin yönlendirdiği uzaktan kumandalı robotun taşıdığı bomba ile öldürülmüştü.Johnson’ın evinde yapılan aramada, bomba yapımında kullanılan birçok malzemenin, balistik yeleklerin, tüfeklerin ve çok sayıda mühimmatın ele geçirildiği bildirildi.

BARACK OBAMA’DAN SALDIRI AÇIKLAMASI

Düzenlenen NATO zirvesine katılmak için Polonya’ya giden Amerika Devlet Başkanı Barack Obama saldırı ile ilgili açıklama yaptı. Barack Obama “Önceden planlanmış vahşi ve aşağılık bir saldırı” olarak adlandırdı.Saldırının ardından basın toplantısı düzenleyen Barack Obama açıklamalarına “Emniyet görevlileri barışçıl bir gösteride insanları korumak için görevlerini yaparken saldırıya uğradı. FBI, Dallas emniyetiyle irtibat içerisinde. Bu saldırıyla ilişkili herkes gereken cezayı alacak. Adalet yerini bulacak” sözleriyle devam etti.Dallas’ta meydana gelen hain terör saldırısında yaşamını yitiren polislerin eş, dost ve akrabalarına “Bugün emniyet güçlerinin bizim güvenliğimizi sağlamak için yaptığı fedakarlıkların yürek burkan bir örneğini gördük” ifadeleriyle acılarını paylaştı.

Barack Obama’dan polislere tepki

Amerika Devlet Başkanı Barack Obama, New York ve Washington’da başlayan gösterilerin ardından açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada ise yaşanan bu sorunların sadece siyah Amerikalılar olmadığı dile getirdi. Ve Facebook videosunda siyah sürücünün vurulma anının tüm Amerikalılar tarafından tepki aldığını ifade etti. Amerika Devlet Başkanı Barack Obama, polis teşkilatlarına aralarındaki ‘ırkçı önyargıyla’ baş etmeleri konusunda sert eleştiri de bulundu.