DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
OHAL uzatılıyor mu? | Başbakan’dan son dakika açıklaması

OHAL uzatılıyor mu? | Başbakan’dan son dakika açıklaması

Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım’dan OHAL açıklaması son dakika haberi olarak yayınlandı. Nisan ayında son bulacak olan OHAL uzatılıyor mu? Başbakan Binali Yıldırım, Ankara gazetecilerin yönelttiği soruları açıklarken OHAL hakkında önemli açıklamada bulundu. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye’de ilan edilen OHAL uygulaması önümüzdeki Nisan ayında son bulacaktı. Fakat Binali Yıldırım OHAL süresinin 3 ay daha

Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım’dan OHAL açıklaması son dakika haberi olarak yayınlandı. Nisan ayında son bulacak olan OHAL uzatılıyor mu?

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara gazetecilerin yönelttiği soruları açıklarken OHAL hakkında önemli açıklamada bulundu. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye’de ilan edilen OHAL uygulaması önümüzdeki Nisan ayında son bulacaktı. Fakat Binali Yıldırım OHAL süresinin 3 ay daha uzatılacağını açıkladı. OHAL süresi Temmuz’da ilan edilişinin ardından 11 Ekim ve 3 Ocak tarihi ile 3’er defa uzatılmıştı.

OHAL uzatılıyor mu?

OHAL süresi mevcut durumda önümüzdeki Nisan ayında bitecekti. Bir kez daha 3 ay uzatılmasının ardından bitiş süresi Temmuz 2017’ye uzandı. Böylece OHAL süresi 1 yıla tamamlanmış olacak. Binali Yıldırım, ’15 Temmuz gecesi başlatılan silahlı darbe girişiminin doğurduğu sonuçları ve yaptığı tahribatı ortadan kaldıracak tedbirleri almaya yöneliktir. Geçmiş dönemlerdeki OHAL kararlarına baktığımız zaman tedbirler vatandaşın yaşamını sınırlamaya ve vatandaşın hareket alınını kısıtlamaya yöneliktir. Devlet içine yıllardan beri kümelenmiş FETÖ çeteleri, terör çeteleri bir bir temizlenecek ve ülkemizin istiklaline ve demokrasisine zarar vermeye kalkışan bu mihraplar bir daha ayağa kalkmamak üzere bertaraf edilecektir’ dedi.