DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Olimpiyat fotoğrafçıları nasıl çalışıyor?

Olimpiyat fotoğrafçıları nasıl çalışıyor?

Olimpiyat oyunlarını takip eden fotoğrafçıların nasıl çalıştığını hiç merak etmiş miydiniz? Cevabınız ‘evet’ ise sizi gelin hep beraber organizasyonun arkasında nasıl bir emek var hep beraber göz atalım. “If you have ever wondered how pictures get from photographer to the 🌍 in 120 seconds, it’s because we have the best team working together.” – @josephisrawi

Olimpiyat oyunlarını takip eden fotoğrafçıların nasıl çalıştığını hiç merak etmiş miydiniz? Cevabınız ‘evet’ ise sizi gelin hep beraber organizasyonun arkasında nasıl bir emek var hep beraber göz atalım.

Olimpiyat Oyunları Rio 2016‘nın fotoğraf servisini tüm dünyada fotoğraf servisi yapan Getty İmages şirketi yapıyor.

Rio’da çekilen fotoğraflar 120 saniye gibi kısa bir süre içinde hazır hale geliyor.

Tüm dünyada büyük ilgiyle takip edilen Olimpiyat Oyunları Rio 2016’yı foto muhabirler aracılığıyla takip ediyoruz. Getty çalışanlarının her biri 40 bin dolarlık fotoğraf ekipmanıyla organizasyon alanında fotoğraf çekiyor. Fotoğrafların son kullanıcıya ulaşması birkaç dakika alıyor.Getty images’in bu başarısı yıllar önceki çalışmalarına dayanıyor.

Pop Photo tarafından aktarılan bilgiye göre, Getty Images’in  Uluslararası Olimpiyat Komitesi ile ilk toplantısı 2009 yılında gerçekleşiyor. Toplantıda organizasyonda görevli fotoğrafçıların konumlandırılabileceği kilit pozisyonlar ile işbirliği kararı alınıyor. Toplantıdan sonra kilit pozisyonlarla ilgili alınan kararı hayata geçirmek yıllar süren bir çalışma ile başarılı oluyor.Getty Images fotoğrafçıları kilit pozisyonlarda mükemmel görüntüler kaydetmek için yerini alıyor ve deklanşöre basıyor. Organizasyonda iki fotoğraf makine devi Canon ve Nikon’un DSLR makineleri ethernet desteğinden yararlanılıyor. Gerekli alt yapı oluşturulduktan sonra fotoğrafçılar ethernet kablosunu DSLR makinelere takarakfotoğrafı basın merkezinde bekleyen editörlere gönderiyor. Ethernet ağı aracılığıyla editörün önüne saniyede 10 kare fotoğraf geliyor.Getty Images’te fotoğrafçı, fotoğraf editörü, teknik ekip, destek personeli olmak üzere 110 kişi çalışıyor ve ekip Brazilya’da görev alıyor. Çekilen fotoğraflar editörler tarafından elendikten sonra rötuşlanıp son haline alınıyor.

1,5 milyon fotoğrafın çekildiği söylenen organizasyonda elenmiş ve işlenmiş olarak 85 bin fotoğraf ortaya çıkıyor.İnanılması güç ama, kilit pozisyonda bekleyen fotoğrafçının deklanşöre bastığı andan, fotoğrafın seçilip rötuşlanması ve Getty Images’in sistemine düşmesi 120 saniye alıyor.Yani bir Olimpiyat sporcusunun finişe ulaştığı andaki çarpıcı fotoğraf karesi, bizlere ikinci dakikanın sonunda servis edilmiş oluyor.