DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Online alışveriş devi Amazon Avrupa’da binlerce işçi alacak

Online alışveriş devi Amazon Avrupa’da binlerce işçi alacak

 Dünyanın en büyük online alışveriş şirketi Amazon, Avrupa’da 15 binden fazla kişiyi işe alacak. Amazon’da işe başlayacakların sayısı Almanya’da 2 bini geçecek. Şirket yönetiminden yapılan açıklamaya göre mühendislerden yazılımcılara, lojistik uzmanlarından dil bilimcilere kadar farklı kalifikasyon ve mesleklerden insanlar istihdam edilecek. Mesleğe yeni başlayanların meslek eğitimi alanların da istihdam şansı yüksek görünüyor.Avrupa’daki en yüksek istihdam

 Dünyanın en büyük online alışveriş şirketi Amazon, Avrupa’da 15 binden fazla kişiyi işe alacak. Amazon’da işe başlayacakların sayısı Almanya’da 2 bini geçecek. Şirket yönetiminden yapılan açıklamaya göre mühendislerden yazılımcılara, lojistik uzmanlarından dil bilimcilere kadar farklı kalifikasyon ve mesleklerden insanlar istihdam edilecek. Mesleğe yeni başlayanların meslek eğitimi alanların da istihdam şansı yüksek görünüyor.Avrupa’daki en yüksek istihdam ise İngiltere’de gerçekleşecek. Online alışveriş devi, bu ülkenin AB’den ayrılma kararı almasından sonra işe yeni alınacak personel sayısını 5 binden yaklaşık 24 bine çıkarmıştı. Şirket, bu yılın başında da ABD’de 100 bin yeni personel alacaklarını duyurmuştu. Buna göre 2018 yılının ortasına kadar ülkede tüm gün çalışan Amazon işçilerinin sayısı 180 binden 280 bine yükselecek.

İSTİHDAMDAKİ PATLAMA EN ÇOK TRUMP’IN İŞİNE YARAYACAK

Şirketin hırslı büyüme planları sebebiyle yeni bir ‘bulut bilişimi’ne ve yeni ürünlere ihtiyacı var. Bunlardan biri de dil asistanı Alexa ve bunun için çok miktarda uzman gerekiyor. Amazon’un bu hamlesi ABD’nin yeni başkanı Donald Trump’ın işini kolaylaştıracak cinsten. Trump başkan olmadan önce istihdam patlaması sözü vermişti. Amazon’un dışında başka ABD’li şirketler de yeni istihdam duyurusunda bulundu.

AMAZON CİROSUNU BİR YILDA YÜZDE 27 ARTTIRDI

Amazon geçtiğimiz yıl cirosunu yüzde 27 oranında arttırarak 136 milyar Dolar’a çıkarmayı başardı. Şirketin kârı ise 596 milyondan 2,4 milyar Dolar’a yükseldi.Online alışveriş devi Avrupa’da 100 merkezde temsil ediliyor. Bunlar arasında lojistik merkezleri, satış ve müşteri hizmetleri merkezleri, araştırma merkezleri ve diğer bölümler var.

ALMANYALI TÜRKLERE ÖZEL İSTİHDAM İMKANI DA VAR

Amazon’un Türkiye’de bir merkezi yok. Ancak şirket Türkiye pazarını elden bırakmıyor ve bu ülkeye olan satışları geçen yıldan bu yana Almanya üzerinden idare ediyor. Bu bağlamda internet sitesinin Türkçe versiyonunu da hizmete sokan şirket, Türkiye’ye yönelik kampanyalar da planlıyor. Bu da Amazon’un Almanya’da yaşayan Türkler için de istihdam alanı açtığı anlamına geliyor. Özellikle çağrı merkezlerinde Türkçe bilen personele ihtiyaç duyulduğu biliniyor.