DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Paranız yoksa, bu lokantada yemek bedava

Paranız yoksa, bu lokantada yemek bedava

Kanada’nın Montreal kentindeki bu lokantaya gidip ‘Param yok!’ diyen herkese yemek bedava. Bu durumdan günde yaklaşık 4 – 5 kişi yararlanabiliyor.Kanada’da yaşayan bir Müslüman lokantacı dünyanın en büyük iyiliğine imza attı. Bu Müslüman lokantacı parası olmayan herkese bedava yemek veriyor. Yapmanız gereken sadece lokantaya gidip ‘Param yok’ demek. Bunun yanı sıra Ste-Catherine Street West ve Mackay

Kanada’nın Montreal kentindeki bu lokantaya gidip ‘Param yok!’ diyen herkese yemek bedava. Bu durumdan günde yaklaşık 4 – 5 kişi yararlanabiliyor.Kanada’da yaşayan bir Müslüman lokantacı dünyanın en büyük iyiliğine imza attı. Bu Müslüman lokantacı parası olmayan herkese bedava yemek veriyor. Yapmanız gereken sadece lokantaya gidip ‘Param yok’ demek. Bunun yanı sıra Ste-Catherine Street West ve Mackay caddesinin köşesinde bulunan küçük lokantanın sahibinin adı ise Yahya Hashemi. Lokanta sahibi Yahya Hashemi dükkanının camına hem İngilizce hemde Fransızca ‘Parası olmayanlara ücretsiz yemek veriyorum’ notunu astı.

Paranız yoksa, bu lokantada yemek bedava

Yahya Hashem yaptığı bu büyük iyilik hareketi ile sosyal medyada ilgi odağı haline geldi. Kanada basınına açıklama yapan lokanta sahibi Yahya Hashemi, gün içerisinde yaklaşık 4-5 kişinin bu ücretsiz yemek servisinden yararlandığını ifade etti. Ve bu uygulamayı 5 aydır yaptıklarını verilen ücretsiz yemek servisinin maliyetini bile hesaplamadıklarını söyledi.Yahya Hashemi,  “Aç olanı doyurmak inancımızın gereği. Ayrıca bu ülke bize çok şey verdi, biz de Kanada’ya bir şeyler vermek istedik.” dedi. Ücretsiz yemek servisinin uygulandığı günden bu yana yemek yemeye gelen bir kaç müşterinin de katkıda bulunmak için para bıraktıklarını belirtti. Müşterilerinden bazılarının, “Bir sonraki benden olsun.” diyerek 20, 30 hatta 50 dolar ilave ödeme yaptığını aktaran Hashemi, “Buraya gelip, ‘Param yok’ diyen hiç kimseyi giyimi kuşamıyla ve hiçbir şekilde sorgulamıyoruz. Parası olmayan kim olursa olsun, yemeğini yiyor ve gidiyor.” diye konuştu.