DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
PayPal, Türkiye’ye geri dönüyor

PayPal, Türkiye’ye geri dönüyor

PayPal mayıs ayında (BDDK) yaptığı lisans başvurusunun reddedilmesini gerekçe göstererek Türkiye’den çekilme kararı almıştı.

PayPal mayıs ayında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’na (BDDK) yaptığı lisans başvurusunun reddedilmesini gerekçe göstererek Türkiye’den çekilme kararı almıştı.Türkiye’deki müşterilere hizmet verebilmek için gerekli izinlerin alınması konusunda görüşmelerin devam edeceğini duyurmuştu.

PayPal geri dönüyor

Sabah Gazetesi’nde yer alan habere göre; PayPal 2017’nin mart ayında Türkiye’ye geri dönüyor. Serverlerini önümüzdeki yılın sonuna kadar Türkiye’ye taşıması beklenilen PayPal, Cross Border’ (Sınır ötesi) sistemini kullanacak.Yurtdışında Cross Border sistemini kullanan kişinin Türkiye’den alışveriş yapmasına olanak verilirken Türkiye’de aynı sistemi kullanan kişi yurtdışından alışveriş yapamayacak.Paypal, para ihracı faaliyetlerini yürütmek üzere faaliyet izni başvurusunda bulunmuş BDDK tarafından bu cevapla reddedilmişti.Şirketin, Kanunun 23. maddesi ve Tebliğin 16 maddesine uyum için gerekli çalışmaları yapmadığı görülmüş, şirket ile yapılan müteaddit yazışma ve toplantılarda bu durum dile getirilmiş ancak ‘Sistemlerin yurt içine getirilmesine ilişkin herhangi bir fizibilite çalışması yapmadıkları, sistemleri Türkiye’ye getirmenin teknik olarak mümkün olduğu ancak global şirket politikası gereği böyle bir tercihte bulunmayacakları, bilgi sistemlerini ve yedeklerini Türkiye’ye getirmeyi planlamadıkları ifade edilmiş. Şirkete işlemin bir tarafının yurt dışında olduğu işlemler için Tebliğin 16. maddesi 4. fıkrasında tanımlanan istisnaları kullanarak daha minimal bir sistemle ‘cross border’ (sınır ötesi) olarak adlandırılan farklı bir faaliyet izni için başvurabilecekleri belirtilmiş, şirkete nihai kararını vermesi için bir süre verilmiş ancak verilen süre zarfında firmadan herhangi bir geri dönüş olmamış ve faaliyet izni başvurusu olumsuz sonuçlanmıştır.”