DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Petrol Ofisi, Avrupa’ya satılıyor!

Petrol Ofisi, Avrupa’ya satılıyor!

Avusturya merkezli enerji şirketinden yapılan açıklama gündeme bomba gibi oturdu. Yapılan açıklamada ‘Petrol Ofisi, Avrupa’ya satılıyor’ açıklaması geldi.Yüzde 100 hisseye sahip olan OMV, Petrol Ofisi’ne ait tüm hisselerini yani 1 milyar 368 milyar avroya satma kararı aldı. Şirket Türkiye’deki iştiraki Petrol Ofisi’ni Hollandalı Vitol Group’a satacak. Avusturya merkezli enerji şirketi olan OMV bu satıştan elde ettiği net

Avusturya merkezli enerji şirketinden yapılan açıklama gündeme bomba gibi oturdu. Yapılan açıklamada ‘Petrol Ofisi, Avrupa’ya satılıyor’ açıklaması geldi.Yüzde 100 hisseye sahip olan OMV, Petrol Ofisi’ne ait tüm hisselerini yani 1 milyar 368 milyar avroya satma kararı aldı. Şirket Türkiye’deki iştiraki Petrol Ofisi’ni Hollandalı Vitol Group’a satacak. Avusturya merkezli enerji şirketi olan OMV bu satıştan elde ettiği net gelirin 1,1 milyar avro olacağı açıklandı. Satış ve devir işlemlerinin bu 2017 yılının üçüncü çeyreğinde tamamlanacağı belirtildi.

Petrol Ofisi, Avrupa’ya satılıyor!

Türkiye’de Petrol Ofisi’nin tam bin 709 istasyonu faaliyet gösteriyor. Petrol Ofisi şirketlerinin 2016 yılındaki toplam satışları 10,68 milyon tona ulaşmıştı. Petrol Ofisi, 1 milyon metreküp kapasiteyle Türkiye’deki en büyük yakıt deposunu da elinde bulunduruyor.

Avusturya’dan, Airbus’a dudak uçuklatan dava!

Avusturya’dan, Airbus’a dudak uçuklatan tazminat davası açıldı. Tazminatın nedeni Eurofighter savaş uçaklarının satışında hile yapıldığı oldu.Airbus firmasına Eurofighter savaş uçaklarının satışında hile yaptığı iddiası ile 183.4 milyon euroluk tazminat davası açtı. Avusturya Savunma ve Spor Bakanı Hans Peter Doskozil’in konuya ilişkin yaptığı basın toplantısında Eurofighter savaş jetlerinin satışı esnasında hileli ve art niyetli bir değişiklik yaptığını iddia etti. Ve bu yüzden Avusturya’nın toplamda 1.1 milyar euro zarara uğradığını belirtti.Avusturya Savunma ve Spor Bakanı Hans Peter Doskozil’in açıklamasının yanı sıra konuyla ilgili bir açıklamada Viyana Savcılığından geldi. Açıklamada Avrupa merkezli olan Airbus firmasının jetlerin gerçek fiyatı ve donanımına ilişkin hile yolu ile değişiklik yaptığını ifade etti.Tazminat davası açılan Airbus’dan 2003 yılında gerçekleşen alımlarla 2007 yılında yapılan alımlar arasında fark edilir bir değişiklik olduğu belirlendi. Buna ilişkin 2012’de konuyla ilgili araştırmanın başladığını ve araştırmanın bugün tamamlanmasının hemen sonrasında dava açıldığını kaydetti.