DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Piyasalar referandumdan Brexit çıkmasından korkuyor

Piyasalar referandumdan Brexit çıkmasından korkuyor

Tarihinin en büyük oylamasını yapan İngiltere’nin AB’den çıkıp, çıkmama konusu piyasalarda hareketliliğe neden oldu. Piyasalar en çok referandum sonucundan Brexit çıkmasından korkuyor.

Tarihinin en büyük oylamasını yapan İngiltere’nin AB’den çıkıp, çıkmama konusu piyasalarda hareketliliğe neden oldu. Piyasalar en çok referandum sonucundan Brexit çıkmasından korkuyor.İngiltere’nin bugün oylamaya başladığı referandumun sonucunda AB’den ayrılacak mı yoksa ayrılmayacak mı soruları merak konusu oldu. Referandum öncesinde yapılan kampanyalar sona erdi. Düzenlenen kampanyalarda birçok vatandaşın konu ile ilgili kararsılık içinde olduğu görüldü. Çıkan sonuçların yarı yarıya olduğu dikkat çekti.referandum piyasaYapılan kampanyalara bakılırsa bu referandumun sonucunun Brexit çıkacağı görünüyor. Bu kararının çıkması korkusu ile yatırımcılar Sterlin’den Euro’ya kaçış gösteriyor. Yatırımcılar “İnsanların yarın olacaklar karşısında bir pozisyon aldığını zannediyorum. Yani iyi bir ticaret yapıyorlar sanırım, onlar için iyi. Fakat yarın ne olacağını bekleyip görmemiz gerekiyor.” düşüncesine büründülerSterlin’den Euro’ya geçiş süreci Sterlin’e değer kaybettirdi. Sterlin ile ilgili yapılan açıklama ise şöyle;  “Refendumla doğrudan alakalı olduğunu düşünüyorum. Sterlin’in daha da zayıflamasından korkuyor yatırımcı. Bu dönemde tatilcilerin döviz almasının yanı sıra referanduma bağlı bir panik hali de var.”Son olarak Opinium (kamuoyu araştırma şirketi) ‘nun verdiği habere göre AB’den çıkmak isteyenlerin sayısı yüzde 1’lik oranla öne geçtiği iddia etti.

İNGİLTERE ÇIKAN SONUÇTAN NASIL ETKİLENECEK?

Referandumun sona ermesiyle toplanan oyların sonucunda İngiltere bu durumdan nasıl etkilenecek? Yarın sabah saatlerine kadar açıklanacak sonuçlardan Brexit yani AB’den çıkalım kararı çıkarsa ne olacak?Toplanan oylar sonucu Brexit kararı çıkarsa bu sonuç hemen uygulanmayacak. Çünkü  İngiltere Parlamentosu’nun, Avrupa Birliği’nden çıkması için zorunlu olduğu bazı yasaların yerine getirilmesi lazım. Çıkan sonuçların Brexit olduğu düşünülürse İngiltere’nin AB’den ayrılması uzun sürecek. Bazı durumlarda ise 2 yıldan daha fazla süreceği açıklandı. Brexit sonucunun İngilter açısından kötü bir karar olacağının ve birçok konuda belirsizliğin oluşacağı yönünde tahminler ediliyor. Bu belirsizliğin farkında olan seçmenlerde ülkelerinin nasıl bir geleceğinin olması sebebiyle kararsız kaldıklarını belirtiyorlar.

BREXİT NEDiR?

AB üyesi olan İngiltere’nin AB’den çıkması halinde kullanılan bir terimdir. Britanya ve exit’den meydana gelen bir kelimedir.İngiltere için Brexit olan bu karar Yunanistan için de Grexit (Greece-exit) olarak kullanılmıştı.