DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Pürüzsüz Bir Cilt İçin 4 Harika Ballı Cilt Maskesi Tarifi

Pürüzsüz Bir Cilt İçin 4 Harika Ballı Cilt Maskesi Tarifi

Ballı maskeler cilt sağlığı açısından oldukça önemli ve sağlıklı karışımlar olarak bilinmektedir. Ballı maske yapılışı hemen her dönem merak edilen konular arasındaki varlığını korumuştur. Hangi ballı maskenin hangi cilt sorununa daha iyi geldiği konusu, ballı maske tariflerinin neler olduğu konusu da güncel konulardır. Cilt maskeleri doğal koruyucular olarak özellikle kadınlar tarafından oldukça yaygın uygulanan bir

Ballı maskeler cilt sağlığı açısından oldukça önemli ve sağlıklı karışımlar olarak bilinmektedir. Ballı maske yapılışı hemen her dönem merak edilen konular arasındaki varlığını korumuştur. Hangi ballı maskenin hangi cilt sorununa daha iyi geldiği konusu, ballı maske tariflerinin neler olduğu konusu da güncel konulardır. Cilt maskeleri doğal koruyucular olarak özellikle kadınlar tarafından oldukça yaygın uygulanan bir yöntemdir. Hele hele bu maskelere gerçek ballı karışımlar eklenince oldukça sağlıklı ve etkili maskelerin yapıldığı bilinmektedir. İşte cildinizi her türlü zararlı etkenlerden koruyacak olan 4 harika ballı cilt maskesi tarifi:

Nemlendirici Etkili Ballı Cilt Maskesi

4

Nem oranı düşük, kuru ciltler cilt sağlığına önem verenler açısından sıkıntılı bir durumdur. Özellikle yaz aylarında daha sık rastlanılan cilt kuruluğunun önüne geçebilmek için bu tarifi hazırlayıp uygulamanızda fayda var. Nemlendirici etkili ballı cilt maskesi tarifimiz şu şekilde:

Kullanacağınız malzemeler:

  • 1 yemek kaşığı avokado
  • 1 çay kaşığı hindistancevizi yağı
  • 1 çay kaşığı bal

Hazırlanışı ve uygulanışı:

Tüm malzemeleri cam bir kasenin içine aktarın ve yoğun kıvamlı bir krem şeklini alıncaya kadar karıştırın. Karışım hazır olunca, öncelikle cildinizi sabunla yıkayıp iyice kirden arındırın daha sonra cildinizdeki rahatsızlık bulunan bölgelere eşit miktarda sürerek cildin karışımı emmesini sağlayın. Yaklaşık 10-15 dakika cildinizde beklettikten sonra bol ılık suyla durulayarak temizleyin. Maske cildinizden tamamen temizlendikten sonra yüzeydeki gözeneklerin kapanması için soğuk suyla cildinizi tekrar durulayın.

Sıkılaştırıcı Ballı Cilt Maskesi

Portrait of girl with the ideal skin, isolated on a white background

Sıkı bir cilde sahip olmak hemen herkesin istediği bir cilt yapısıdır. Böyle bir cilt yapısı gerek fiziki şartlardan dolayı gerekse kalıtımsal özelliklerden ötürü herkeste bulunması mümkün değildir. Ancak üzülmeyin, sıkılaştırıcı ballı cilt maskesiyle sıkı bir cilt yapısına sahip olmanız işten bile değil. Sıkı bir cilt yapısı için kullanabileceğiniz ballı cilt maskesi tarifimiz şu şekilde:

Kullanacağınız malzemeler:

  • 1 damla lavanta yağı
  • 3 damla elma sirkesi
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı bal

Hazırlanışı ve uygulanışı:

Öncelikli olarak cam bir kasenin içine yumurta kırılır ve çırpılarak karıştırılır. Çırpılan yumurtaya bir çay kaşığı bal ilave edilir. Daha sonra 3 damla elma sirkesi eklenir ve son olarak 1 damla lavanta yağı koyularak iyice karıştırılır. Karışım yoğun bir krem kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Hazır olan karışım cilde sürülür ve yaklaşık 20 dakika beklenir. Bekleme süresi bitince bol ılık suyla durulanır. Bu maskeyi haftada bir yaparak sıkı ve gergin bir cilt yapısına sahip olabilirsiniz.

Yağlı Ciltler İçin Ballı Havuç Maskesi

12

İnsan vücudu için yağ oldukça önemlidir. Cilt için gerekli olan mineraller bu yağlar tarafından sağlanır. Ancak bazı bireylerde bu yağ oranı diğer insanlara göre oldukça yoğundur ve bu durum rahatsız edici olabilir. Ciltteki aşırı yağlanmayı önlemek için ballı havuçlu cilt maskesini uygulayabilirsiniz. Bu maskeyi haftada bir uygularsanız cildinizin yağ oranını dengelemiş olursunuz. İşte tarifimiz:

Kullanacağınız malzemeler:

  • 1 adet haşlanmış havuç
  • 1 tatlı kaşığı bal

Hazırlanışı ve uygulanışı:

Öncelikli olarak haşlanmış havucu bir cam kasenin içinde iyice ezin. Havucu ezdikten sonra balı ilave edin ve soğuyup özdeşleşmesi için 10 dakika bekleyin. Sonra hazırladığınız karışımı cildinize sürerek yaklaşık 10-15 dakika bekleyin. Bekledikten sonra cildinizi bol ılık suyla iyice durulayın.

Sivilceler İçin Ballı Cilt Maskesi

9

Sivilceler gerek ergenlik dönemindekiler için gerekse cilt sağlığı problemi yaşayanlar için oldukça sıkıntılı bir rahatsızlıktır. Kendisi küçük ama etkisi büyük bu cilt rahatsızlığı hem psikolojik hem de fiziksel anlamda bu problemi yaşayanlara ciddi rahatsızlık vermektedir.

Sivilce ve sivilce izleri için bu bal maskesi tarifini düzenli olarak uygulayanlar sivilce ve sivilce izi rahatsızlıklarından büyük oranda kurtulacaktır. Sivilce ve sivilce izleri için kullanabileceğiniz ballı cilt maskesi tarifimiz şu şekilde:

Kullanacağınız malzemeler:

  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı toz muskat
  • Yarım çay kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı bal

Hazırlanışı ve uygulanışı:

Tüm malzemeleri cam bir kasenin içine aktarın ve yoğun kıvamlı bir krem şeklini alıncaya kadar karıştırın. Karışım hazır olunca cildinizdeki rahatsızlık bulunan bölgelere eşit miktarda sürerek cildin karışımı emmesini sağlayın. Yaklaşık yarım saat 40 dakika cildinizde beklettikten sonra ılık suyla durulayarak temizleyin. Maske cildinizden tamamen temizlendikten sonra yüzeydeki gözeneklerin kapanması için soğuk suyla cildinizi tekrar durulayın.