DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Putin: Amerika kanitlari BM’ye sunmali

Putin: Amerika kanitlari BM’ye sunmali

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye’ye askeri operasyon öngören karar taslağının İngiliz parlamentosunda reddedilmesinin ‘kendisini şaşırttığını’ belirtti. Putin, Esad rejiminin kimyasal silah kullandığına dair elinde belgeler olduğunu öne süren ve bu belgelere dayanarak bilgiler sunan ABD’nin, delilleri Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’ne iletmesi gerektiğini dile getirdi. Putin “Amerika Birleşik Devletleri, Suriye’de kimyasal silah kullanıldığına dair kanıtları

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye’ye askeri operasyon öngören karar taslağının İngiliz parlamentosunda reddedilmesinin ‘kendisini şaşırttığını’ belirtti.

Putin, Esad rejiminin kimyasal silah kullandığına dair elinde belgeler olduğunu öne süren ve bu belgelere dayanarak bilgiler sunan ABD’nin, delilleri Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’ne iletmesi gerektiğini dile getirdi. Putin “Amerika Birleşik Devletleri, Suriye’de kimyasal silah kullanıldığına dair kanıtları Birleşmiş Milletler konseyine sunmalı” dedi.

Putin, ABD’ye ağır bir rest çekerek, Esad rejiminin kimyasal silah kullandığı suçlamalarını ‘tamamen saçmalık’ olarak yorumladı.

“TEK TARAFLI OPERASYON DÜZENLEME KARARI ÜZÜCÜ OLUR”

Rusya Devlet Başkanı, ABD’nin Suriye’ye ‘solo operasyon’ düzenleme olasılığı hakkında da yorumda bulundu.

Putin, “Eğer ABD, Suriye’ye tek taraflı bir askeri operasyon düzenleme kararı alırsa bu son derece üzücü olur” dedi.

St. Petersburg kentinde düzenlenecek G20 zirvesini önemli bir fırsat olarak belirten Putin, ‘Suriye krizinin G20’de tartışılması gerektiğini’ savundu.