DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Rahatlamak için passiflorayı deneyin …

Rahatlamak için passiflorayı deneyin …

Rahatlamak için passiflorayı deneyin. Passiflora diğer adıyla çarkıfelek bitkisi. Zihninize ve bedeninize iyilik aşılayan bitki olarak bilinir. Çünkü bu bitkinin zihinsel olarak rahatlatıcı etkisi vardır. Şurup olarak ya da yumuşak içkilere lezzet katma amaçlı kullanılır. Passiflora günümüzde yaygın olan birçok hastalığın tedavisine yardımcı olarak kullanılır. Kaygı bozuklukları, uyku düzensizlikleri ya da mide bulantıları bu hastalıklardan

Rahatlamak için passiflorayı deneyin. Passiflora diğer adıyla çarkıfelek bitkisi. Zihninize ve bedeninize iyilik aşılayan bitki olarak bilinir. Çünkü bu bitkinin zihinsel olarak rahatlatıcı etkisi vardır. Şurup olarak ya da yumuşak içkilere lezzet katma amaçlı kullanılır. Passiflora günümüzde yaygın olan birçok hastalığın tedavisine yardımcı olarak kullanılır. Kaygı bozuklukları, uyku düzensizlikleri ya da mide bulantıları bu hastalıklardan bazılarıdır.

Mide bağırsak sistemine faydaları

Mide problemleri söz konusu olduğunda passiflora familyasından passifloraceae oldukça etkili bir türdür. Fareler üzerinde yapılan araştırmalarda passifloraceae’nin asprin ya da alkol nedeniyle meydana gelen ülserin tedavisinde oldukça etkili olduğu yardımcı olduğu tespit edilmiştir. Ülser tedavisine yardımcı olmasının yanında, bu bitkinin antioksidan özelliği de vardır.

Zihni Yatıştırır, kaygıyı azaltır

Passiflora stres ve uykusuzluk gibi problemlere yardımcıdır. Beyindeki GABA isimli beyin aktivitesini düşüren kimyasalın seviyesini artırır. Bu kimyasal da uykuya kolayca dalabilmeniz için birebirdir. Yapılan deneylerde, yedi gün boyunca passiflora bitki çayı içen bireylerin uyku kalitelerinin arttığı görülmüş. Fakat bu etki uykuya dalmada problem yaşayan insanlar için bir yardımcı olabilir.Bir başka deneyde de, passifloranın uykuya yardımcı olmanın yanında kaygı bozukluğunu düzenleyici etkisinin de olduğu gösterilmiştir. Her ne kadar bitkinin etki göstermesi uzun zaman alsa da, bitkiyi düzenli kullanan hastaların işle ilgili performanslarının arttığı görülmüştür.Son zamanlarda yapılan bir araştırmada da operasyon geçirecek olan hastaların passiflora aldıktan sonra stres ve kaygı düzeylerinin azaldığı tespit edilmiştir.Passiflora yapılan bütün araştırmalarda laboratuvar hayvanları üzerinde kaygı karşıtı, yatıştırıcı bir etki göstermiştir. İnsanlar üzerindeki deneylerde de yine birkaç ürünle birlikte yatıştırıcı etkileri gözlemlenmiş, kaygıyı azalttığına şahit olunmuştur.

Acıyı azaltır

Sakinleştirme ve kaygıyı azaltma gibi etkilerinin yanında passifloranın acıyı yatıştırma gibi bir etkisi de vardır. Çok sancılı geçen adet dönemlerinde ya da hafif baş ağrılarında bu bitkiyi deneyebilirsiniz. Yine passiflora kas rahatsızlıkları ve diş ağrılarında da hafifletici hatta belki de tamamen giderici etkisi ile kullanılabilmektedir.Not: Passiflora kullanmanın en iyi yöntemlerinden biri çay olarak kullanmaktır. Ayrıca passifloranın şurup formu da bulunmaktadır.