DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Reina saldırısı dünya basınında!

Reina saldırısı dünya basınında!

İstanbul’un en ünlü gece kulübü Reina’ya düzenlenen hain terör saldırısı dünya basınında büyük yer kapladı. Çok sayıda ülkeden kınama mesajı geldi.\r\n\r\n

İstanbul’un en ünlü gece kulübü Reina’ya düzenlenen hain terör saldırısı dünya basınında büyük yer kapladı. Çok sayıda ülkeden kınama mesajı geldi.Dün gece yılbaşını kutlamak için İstanbul’un en ünlü mekanlarından biri olan Reina’ya akın eden vatandaşlar hayatının şokunu yaşadı. Noel Baba kılığında mekana giren  saldırgan uzun namlulu silahlarla etrafa ateş açtı. Saldırıda 39 kişi hayatını kaybetti. 65 kişinin de yaralandığı açıklandı. Yaralılar ise olay yerine gönderilen 50’nin üzerindeki ambulans ekipleri ile en yakın hastanelere sevk edildi. Saldırının hemen sonrasında bir çok ülkeden teröre karşı sert mesajlar geldi.

Reina saldırısına sert tepkiler

Amerika

ABD Başkanı Barack Obama yaptığı açıklamada, saldırıda hayatını kaybedenler için büyük üzüntü duyduğunu dile getirdi. Ve hayatını kaybeden vatandaşların ailelerine başsağlığı diledi. Barack Obama, Türk yetkililere yardım ve gerekli desteğin yapılması için talimat verdiği belirtildi. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Ned Price ise  “ABD, İstanbul’daki korkunç terör saldırısını en güçlü şekilde kınamaktadır.” dedi ve teröre karşı dayanışma içinde olduklarını ifade etti.

Kanada

Kanada Dışişleri Bakanı Stephane Dion, “Kanada, İstanbul’da meydana gelen korkunç saldırıda hayatını kaybeden mağdurların ailelerine başsağlığı ve bu saldırıda yaralananlara acil şifalar diler.” dedi. Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) Başkanı Nihad Awad, “Kalbim, İstanbul’da teröristlerce öldürülenlerin aileleri, sevenleri ve yaralananlarla.” dedi.

NATO

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, “2017, İstanbul’da trajik başlangıç. Kalbim, yeni yılı kutlayan insanlara yönelik saldırıdan etkilenenler ve Türk halkıyla.” dedi.

Avrupa Birliği

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, “Kalbim hayatını kaybedenler ve sevdikleriyle. Bu tür olayları önlemek için çalışmaya devam edeceğiz.” mesajını yayınladı. AB Komisyonunun Göç ve Vatandaşlık İşleri Sorumlusu Üyesi Dimitris Avramopoulos da “İstanbul’da masum vatandaşlara yönelik saldırı karşısında dehşete düştüm. Kalbim, bu gece Türkiye ve hayatını kaybedenler ve aileleriyle.” şeklinde açıklama yaptı.

Avrupa Parlamentosu

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz, “Bir kutlama gecesi olması gerekiyordu: Teröristler, şiddet, ölüm ve ümitsizlik gecesine dönüştürdü. Kalbim, İstanbul ve Türkiye’yle.” dedi. AP Türkiye Raportörü Kati Piri, “Bu, oldukça üzücü bir haber. Kalbim ve dualarım bu gece Türkiye’yle.” dedi.

Azerbaycan

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, “Sivillere karşı yapılan bu hain saldırı nedeniyle son derece öfkeliyiz. Teröre karşı en sert, kararlı ve sürekli mücadeleyi destekliyoruz. Yaşanan facia nedeniyle size, hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına, kardeş Türk halkına kendim ve Azerbaycan halkı adına taziye dileklerimi iletiyor, yaralılara şifa diliyorum.” şeklinde mesaj paylaştı.

Almanya

Almanya Dışişleri Bakanlığı, ”Derin bir dehşet içindeyiz. Üzüntülerimiz İstanbuldaki insanlarla beraber.” şeklinde açıklama yaptı.

Avusturya

Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, “İstanbul’da yeni yıla korkunç başlangıç. Hayatını kaybedenlerin aile ve dostlarına içten başsağlığı diliyorum.” dedi.

Belçika

Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynders, “Yeni yıl, İstanbul’da korkuyla başladı. Kalbim hayatını kaybedenler, yakınları ve Türkiye halkıyla” dedi.

Fransa

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, “Tüm kalbim, bu sembolik gecede saldırıya uğrayan Türkiye’yle.” ifadesini kullandı.