DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Rio’da ilk altın madalya Taha Akgül’den

Rio’da ilk altın madalya Taha Akgül’den

Karşılaşmanın ardından galibiyetini mindere gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile kutlayan Taha Akgül, Türk bayrağıyla zafer turu attı. Milli sporcu ardından tribündeki anne ve babasının yanına giderek sevincini paylaştı.2016 Rio Olimpiyatları’nda Türkiye’ye ilk altın madalyayı milli güreşçi Taha Akgül kazandırdı. Brezilya’nın Rio de Janeiro kentindeki Carioca Arena’da gerçekleşen erkekler serbest stil güreş 125 kilo

Karşılaşmanın ardından galibiyetini mindere gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile kutlayan Taha Akgül, Türk bayrağıyla zafer turu attı. Milli sporcu ardından tribündeki anne ve babasının yanına giderek sevincini paylaştı.2016 Rio Olimpiyatları’nda Türkiye’ye ilk altın madalyayı milli güreşçi Taha Akgül kazandırdı. Brezilya’nın Rio de Janeiro kentindeki Carioca Arena’da gerçekleşen erkekler serbest stil güreş 125 kilo finalinde son iki yılın şampiyonu milli güreşçimiz Taha Akgül, son olimpiyat oyunlarında şampiyon olan İranlı Komeil Nemat Ghasemi ile karşılaştı.Final oyununda rakibi Ghasemi’yi 3-1 yenen Aktül, kariyerinin ve Türkiye’nin Rio 2016’da ilk altın madalyasını kazanmış oldu.Milli Sporcu Taha Akgül, anne ve babasının yanına giderek sevincini paylaştı.

Şampiyonluğun ardından açıklama yapan Akgül şu açıklamayı yaptı;

“Bu altın madalyayı Van, Elazığ ve Gaziantep’teki patlamalarda hayatını kaybeden şehitlerimize, 15 Temmuz’da tankların, mermilerin önüne kendilerini atan vatandaşlarımıza adıyorum. Onlar ülkeyi kurtarmasaydı biz olimpiyatlara gelemeyecektik. 15 Temmuz gecesi biz de meydanlara indik. Allah’a hamdolsun, malum süreç başarısızlıkla sonuçlandı. Ülkemiz bunun üstesinden geldi”

“15 Temmuz sürecinden sonra ülkemizin burada başarılı olması gerekiyordu”

“15 Temmuz sürecinden sonra ülkemizin burada başarılı olması gerekiyordu. Madalyalara ihtiyacımız vardı. Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmemiz lazımdı. Tüm dünyaya Türkiye’nin cuntacıların eylemleriyle yıkılmayacağını göstermemiz gerekiyordu. Burada psikolojik bir mücadele var. ABD, Rusya, İran ve Gürcistan gibi dünyanın bütün güçlü ülkeleri burada bayrağını göndere çektirmeye çalışıyor. Olimpiyatlarda İstiklal Marşı’nı okutabilmek, bana göre ülkemiz için en büyük reklamdır””Oyunlarda güreş başlayana kadar bir madalyamız vardı. Beklentinin yüksek olması sorumluluğumuzu artırdı. Son Avrupa ve dünya şampiyonu olarak olimpiyat altın madalyasına adaydım. Üzerimde baskı vardı. Unvanlarıma olimpiyat şampiyonluğu da eklendi. Dua eden, mesaj atan herkese teşekkür ederim. İnşallah bunun devamını 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda getiririm”

“Başıma ağrılar girdi”

“Maça o kadar konsantre oldum ki öncesinde başıma ağrılar girdi. Yenilirsem bu stres yüzünden yenilirim diye düşündüm. Allah’a şükür atlattık. 2014’te rakibimi finalde yenmiştim. Rakiplerime karşı psikolojik üstünlüğüm var. O yüzden otomatik olarak savunma yapıyorlar. Maç içerisinde rakiplerimin nefes alıp vermesinden bile benden çekindiklerini hissedebiliyorum. Bunu hissettim ve üzerine gittim. Üçüncü puanı alınca rahatladım. Ghasemi, iyi bir güreşçi. 2012 Londra Olimpiyatları’nda da madalya aldı. Dünya ve Avrupa şampiyonalarında madalya alıyor. Kendisini mücadelesinden dolayı tebrik ediyorum.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da tebrik telefonu

Şampiyonluk sonrası Akgül’ü arayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan milli sporcuyu tebrik etti. Erdoğan’a teşekkür ederin Akgül,  “Sizlerin duasıyla aldım ben bu altın madalyayı. Bütün düşmanlarımıza ben burada en iyi cevabı verdim. Üzerimde büyük yük vardı. Terör olaylarından sonra milletimizin morali oldukça bozulmuştu. Bayrağımızı göndere çektirdik. Marşımızı okuttuk. Bu zor günlerde ülkemizin bu altın madalyaya çok ihtiyacı vardı.”dedi.