DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Rodrigo Duterte, Angela Merkel’den özür diledi

Rodrigo Duterte, Angela Merkel’den özür diledi

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, Angela Merkel’den özür diledi. Özürün sebebi ise Alman rehinenin öldürülmesiydi.Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, Alman vatandaşı olan Jürgen Gustav Kantner’in öldürülmesi ile ilgili olan üzüntüsünü dile getirdi. Ebu Seyyaf terör örgütü tarafından öldürülen Jürgen Gustav Kantner’e yardım edememesinden duyduğu pişmanlığı, Almanya’dan özür dileyerek ifade etti. Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, Angela Merkel’den özür diledi. Özürün sebebi ise Alman rehinenin öldürülmesiydi.Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, Alman vatandaşı olan Jürgen Gustav Kantner’in öldürülmesi ile ilgili olan üzüntüsünü dile getirdi. Ebu Seyyaf terör örgütü tarafından öldürülen Jürgen Gustav Kantner’e yardım edememesinden duyduğu pişmanlığı, Almanya’dan özür dileyerek ifade etti. Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte konu ile ilgili olarak bir açıklamada bulundu.

Rodrigo Duterte, Angela Merkel’den özür diledi

Rodrigo Duterte, Angela Merkel'den özür dilediBasın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Alman rehinenin hayatını kaybetmesinden derin üzüntü duydum. Ailesinin acısını paylaşıyor ve Alman halkına başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Ancak şunu da belirtmek isterim ki kurtarmak için elimizden geleni yaptık. Ne yazık ki başarılı olmadık.” dedi. Ve Ebu Seyyaf terör örgütünün kaçırma eylemlerine karşı ciddi önlemler aldığını ifade eden Duterte, bu örgüte karşı saldırı hazırlığında bulunduklarının da altını çizdi. Saldırıda da savaş uçaklarının kullanılacağını belirtti.Almanya Başbakanı Angela Merkel ise Ebu Seyyaf terör örgütünün Alman vatandaşı Jürgen Gustav Kantner’in başını keserek öldürmesine sert tepki göstermişti. Ve bu olayı ‘barbarca ve nefret verici’ olarak yorumlamıştı.