DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Rusya’dan bomba vize adımı

Rusya’dan bomba vize adımı

Rusya, Türk işadamları için vizesiz seyahatin yolunu açtı. Rusya Ekonomi Bakanlığı’ndan yapılan vize açıklaması Türk işadamlarını sevindirdi.\r\n\r\n

Rusya, Türk işadamları için vizesiz seyahatin yolunu açtı. Rusya Ekonomi Bakanlığı’ndan yapılan vize açıklaması Türk işadamlarını sevindirdi.Türk işadamlarını yakından ilgilendiren vize açıklaması Rusya Ekonomik Kalkınma Bakan Yardımcısı Aleksey Lihaçev’den geldi. Aleksey Lihaçev, Dışişleri Bakanlığı’ndan Türkiye Dışişleri Bakanlığı ile iş sektöründe bulunan kişilerin vizesiz rejim için anlaşılmasını istediğini belirtti.

Rusya’dan anlaşma talebi

rusya-vizeEkonomik Kalkınma Bakan Yardımcısı Aleksey Lihaçev’in Tass haber ajansına “Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan girişimcilerimiz başta olmak üzere vatandaşlarımızın Türkiye’yi vizesiz rejim ile ziyaret etmelerini öngörecek eşit kararların alınması için Türkiye Dışişleri Bakanlığı ile anlaşılmasını talep etti” şeklinde bir açıklama yaptı.Aleksey Lihaçev,  Vladimir Putin‘den ülke ile gerçekleştirilecek ticaret, hizmet ve turizm sektörünün daha da gelişmesi için işbirliği yapılacağı konusunda kesin kararlar aldığını belirtti. Ve“Ağustos ayı başında Türkiye ile işbirliğinde ticareti ve turizmi geliştirecek ilkelere dönüş yapılması konusunda Devlet Başkanı Vladimir Putin’den tümüyle net bir sinyal aldık. Bu çalışmayı birbirimize doğru attığımız ortak adım olarak algılıyoruz. İş sektörü için Türkiye’ye vizeler pahalı ve alması o kadar da kolay değil” şeklinde konuşarak da konuşmasına devam etti.Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun Ekonomik Kalkınma Bakan Yardımcısı ile görüşmesinde Türk işletmeciler için vizesiz rejim talep etti. Atılacak bu adımla iki ülke arasındaki eski ticari hacmine ulaşacağını umduğunu açıkladı.