DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Rusya-Slovakya maçı saat kaçta? Hangi kanalda?

Rusya-Slovakya maçı saat kaçta? Hangi kanalda?

Euro 2016 heyecanı tüm hızıyla sürüyor… Rus taraftarların çıkardığı olaylar devam ederken geniş güvenlik önlemleri alındı. Bugün oynanacak olan Rusya Slovakya maçı saat kaçta? Rusya-Slovakya maçı hangi kanalda saat kaçta canlı olarak yayınlanacak?

Rusya Slovakya maçı öncesi heyecan dorukta. Fransa’da düzenlenen EURO 2016’da Rusya’nın oynayacağı maçlar öncesinde güvenlik en üst düzeye çıkartılıyor. Rusya Slovakya maçı bugün heyecan dolu bir karşılaşmaya sahne olacak. Mücadele öncesinde iki ülkenin daha önceden yaptığı maçlarda ilginç istatistikler var. Peki Rusya Slovakya maçı hangi kanalda saat kaçta canlı olarak yayınlanacak? İşte Rusya Slovakya maçı hakkında tüm detaylar..

Rusya ve Slovakya daha önce sekiz kez karşılaştılar. Rusya bu maçların üçünden, Slovakya ise ikisinden galip ayrıldı (3B). Rusya ve Slovakya, son altı karşılaşmalarında birden fazla gol atamadı. İki takım bu maçlarda toplam yedi gol bulabildi. Rusya ve Slovakya Avrupa Şampiyonaları’nda ilk kez karşılaşacaklar. Daha öncesinde eleme maçlarında iki kez oynadılar ve iki takım da deplasmanda aldıkları 1-0’lık skorlar ile galip geldi. Rusya’ya 243 dakikadır gol atamayan Slovakya, son dört maçta rakibine sadece bir gol atabildi.

Euro 2016’daki ilk maçında Galler’e mağlup olan Slovakya, Ekim 2013’ten bu yana arka arkaya iki maç kaybetmedi. Rusya, son altı maçında sadece bir galibiyet alabildi (2B 3M). Rusya’nın Avrupa Şampiyonaları’nda attığı son dört golün üçü, maçların son 11 dakikası içinde geldi. İlk maçta Vasili Berezutski’nin İngiltere’ye attığı gol, maçın 17. dakikasından sonra Rusya’nın ilk isabetli şutuydu.

Vasili Berezutski’nin golü, normal süre içinde Rusya’nın Avrupa Şampiyonaları tarihindeki en geç golü oldu (91:15)Ondrej Duda Euro 2004’ten (Valeron v Rusya – 39 saniye) bu yana Avrupa Şampiyonaları’nda oyuna sonradan girip en hızlı gol atan isim oldu (52 saniye).

Rusya Slovakya maçı ne zaman saat kaçta hangi kanaldan canlı yayınlanacak?

Rusya Slovakya maçı bugün saat 16:00’da başlayacak. Mücadele LİG TV ve TRT 1 kanalından canlı olarak yayınlanacak

RUSYA SLOVAKYA MAÇI ÖNCESİ ALARM

Rusya, bu akşam Lille kentinde Slovakya ile mücadele edecek. Lille’e çok yakın Lens kentinde ise İngiltere perşembe günü Galler ile oynayacak. Lyon ve Toulouse valilikleri ise dün alkol satışına geniş kapsamlı denetleme getirmişti. Valilikler, maçlar öncesi ve sırasında kent merkezi, gar ve havaalanında, büfe ve marketlerden alkol satışını yasaklamıştı.

İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, pazar günü genelge ile valilere alkol yasağı konusunda yetki vermişti. Cazeneuve, yaptığı yazılı açıklamada, “Valilerden, maç öncesi ve sırasında hassas bölgelerde ve taraftarların büyük ekranda maçları izlemesi için hazırlanan yerlerde alkol satışına ve buralara alkol getirilmesine yasak getirmesi de içinde olmak üzere gerekli bütün tedbirleri almasını istedim.” ifadelerini kullanmıştı.

Marsilya’da 11 Haziran’da Rus ve İngiliz taraftarlar arasında çıkan kavgada 4’ü ağır 35 kişi yaralanmıştı. Nice kentinde de Kuzey İrlanda ve Polonyalı taraftarların kavgasını polis güçlükle ayırabilmişti.

MUHTEMEL 11’LER

RUSYA: Akinfeev; Smolnikov, V. Berezutski, Ignashevich, Schennikov; Glushakov, Ivanov/Golovin, Samedov, Kokorin, Shatov; Dzyuba.

SLOVAKYA: Kozacik; Pekarik, Skrtel, Durica, Hubocan; Kucka, Pecovsky, Mak, Hamsik, Weiss; Duris.

Rus holigan avı

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, Avrupa Futbol Şampiyonası’nda kavga çıkartan yaklaşık 40 Rus holiganın eşkalinin belirlendiğini ve yakalanmaları için operasyon başlatıldığını bildirdi. Fransız bakan, meclis genel kurulunda Marsilya’da çıkan olaylarla ilgili yöneltilen sözlü soru önergelerini yanıtladı. Cazeneuve, ”Marsilya’daki saldırıya katıldıkları düşünülen ve sayıları 40’ı bulan Rus taraftarların, bu şiddet olaylarını tekrarlamalarını önlemek ve gözaltına alınmaları için operasyon başlatıldı. Fotoğraflarla ve görüntülerle bu kişiler tespit edildi.” ifadesini kullandı.

Bu sabah Marsilya yakınlarında bulunan Mandelieu’de bir otele düzenlenen baskında da 29 Rus taraftar sınır dışı edilmek üzere havaalanına yönlendirilmişti. Fransız polisi, öğle saatlerinde ise yine Marsilya yakınlarında Rus taraftarları taşıyan bir otobüsü durdurarak sınır dışı etmek üzere 6 Rus taraftarı gözaltına almıştı. Cumartesi günkü kavgada çoğu İngiliz vatandaşı olmak üzere 4’ü ağır 35 kişi yaralanmış ve kavgaya karışan 10 kişi, Marsilya’da 2 ay ila 1 yıl hapis cezalarına çarptırılmıştı.

İngiltere’den Fransa’ya güvenlik takviyesi

İngiliz ve Rus taraftarlar arasında olay çıkmaması için 4 bin ekstra polis görevlendiren Fransa’ya İngiltere de güvenlik desteği verecek. UEFA’nın 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’ndan (EURO 2016) diskalifiye edilme ihtimaline karşın uyardığı İngiltere, şiddet olaylarının tekrarlanmaması için Fransa’ya polis takviyesi gönderme kararı aldı. İngiltere Başbakanlığından konuya ilişkin yapılan açıklamada, Fransa’nın Lens kentinde yarın oynanacak İngiltere-Galler maçının öncesi ve sonrasında güvenliğin sağlanmasına yardımcı olması için İngiliz polisinin bölgeye gönderileceği kaydedildi. Özellikle kentin tren istasyonu ve maçın oynanacağı alanın civarında devriye gezecek İngiliz polislerin, sorun çıkarması muhtemel kişilerin tespiti için görev yapacağı bilgisi aktarılırken, Lens’a gidecek memurların sayısına ilişkin herhangi bir bilgi verilmedi. Fransız yetkililerin talebi üzerine bölgeye gönderilecek kamu düzeninden sorumlu İngiliz memurlara ayrıca Britanya Ulaşım Polisi biriminin yetkilileri de destek verecek.Fransa’da ihtiyaç halinde hızlı yardım sağlayabilmeleri için ilave konsolosluk görevlilerinin hazırda bekletildiğini duyuran İngiltere Dışişleri Bakanlığı da maç bileti olmayan taraftarlara Lens’a seyahat etmemeleri çağrısında bulundu. B Grubu’nda Lille kentinde bugün Rusya-Slovakya, yarın ise Lens kentinde İngiltere-Galler maçları yapılacak. Fransa’nın kuzeyindeki iki kent arasında 40 kilometre mesafe bulunuyor.

Alkol satan mağazaların cuma gününe kadar açılmaması kararı alan, 300’den fazla barın da çarşamba ve perşembe günleri erken kapanmasını isteyen Fransız yetkililer ise B Grubu maçlarının oynanacağı kentlerde şiddet olayı yaşanmaması için Lille kentinde 4 bin ekstra polis görevlendirdi. Rusya ile İngiltere arasında 11 Haziran Cumartesi günü oynanan maçın öncesinde ve sonrasında yaşanan şiddet olaylarında 4’ü ağır 35 taraftar yaralanmıştı. Marsilya kentinde 3 gün süren olaylara biber gazıyla müdahale eden Fransız polisi, 20 taraftarı gözaltına almıştı.UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu tarafından yapılan açıklamada, Rusya Futbol Federasyonunun, İngiltere ile oynanan ve 1-1 sona eren karşılaşmada Marsilya şehrindeki Velodrome Stadı’nda taraftarlarının ırkçı tezahüratları ve rahatsız edici eylemlerinden dolayı ertelemeli ihraç ve 150 bin avro para cezası aldığı bildirilmişti.

RUSYA’NIN KADROSU

Kaleciler: Igor Akinfeev (CSKA Moskova), Yury Lodygin (Zenit), Sergei Ryzhikov (Rubin Kazan)

Savunma: Vasily Berezutsky, Sergei Ignashevich, Georgy Shchennikov (CSKA Moskova), Vladimir Granat, Alexei Kozlov (Dinamo Moskova), Andrei Yeshchenko (Anzhi), Dmitry Kombarov (Spartak Moskova), Andrei Semenov (Terek Grozny)

Orta saha: Igor Denisov, Yury Zhirkov (Dinamo Moskova), Alan Dzagoev (CSKA Moskova), Roman Shirokov (Krasnodar), Denis Glushakov (Spartak Moskova), Viktor Faizulin, Oleg Shatov (Zenit)

Forvet: Alexander Kerzhakov (Zenit), Alexei Ionov, Alexander Kokorin (Dinamo Moskova), Maxim Kanunnikov

SLOVAKYA KADROSU

Kaleciler: Matus Kozacik (Viktoria Plzen), Jan Mucha (Slovan Bratislava), Jan Novota (Rapid Wien)

Savunma: Peter Pekarík (Hertha Berlin), Milan Skriniar (Sampdoria), Martin Skrtel (Liverpool), Norbert Gyomber (Roma), Jan Durica (Lokomotiv Moskova), Kornel Salata (Slovan Bratislava), Tomas Hubocan (Dinamo Moskova), Dusan Svento (Köln)

Orta saha: Marek Hamsik (Napoli), Juraj Kucka (Milan), Miroslav Stoch (Bursaspor), Vladimír Weiss (El-Gharafa), Robert Mak (PAOK), Patrik Hrosovsky (Viktoria Plzen), Jan Gregus (Jablonec), Viktor Pecovsky (Zilina), Stanislav Sestak (Ferencvaros), Ondrej Duda (Legia Varşova)