DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Rusya’dan bomba Donald Trump açıklaması

Rusya’dan bomba Donald Trump açıklaması

Amerika’da yapılan büyük başkanlık seçimlerini Cumhuriyetçi Parti başkanı Donald Trump’ın kazanması ile ilgili Rusya’dan bomba açıklama geldi.\r\n\r\n

Amerika’da yapılan büyük başkanlık seçimlerini Cumhuriyetçi Parti başkanı Donald Trump’ın kazanması ile ilgili Rusya’dan bomba açıklama geldi.Amerika, Hillary Clinton ve Donald Trump yarışında Donald Trump’ı seçerek onu başkan ilan etti. Dünya basının büyük yer tutan bu durum ile ilgili bir çok ülke ve önlemli isimlerden açıklama geldi. Kimi bu durumun bir felaket olduğunu kimi de bundan duydukları memnuniyeti ifade etti. Son olarak konu ile ilgili Rus Ortodoks Kilisesi (Moskova Patrikhanesi)’nden açıklama geldi.

Rusya, Donald Trump’ın seçilmesinden memnun!

rusyaRusların büyük çoğunluğunun mensup olduğu Rus Ortodoks Kilisesi, Donald Trump’ın başkan olarak seçilmesinden memnun olduklarını belirtti. Moskova Patrikhanesi Kiliseler Arası İlişkiler Bölümü Başkanı Metropolit İlarion’ın yaptığı açıklamada önemli ifadeler yer aldı. Metropolit İlarion, Donald Trump’ın başkan seçilmesinin terörizme karşı kurulması düşünülen uluslararası koalisyon konusunda umut verdiğinin altını çizdi. Seçimlerin öncesinde verdiği vaatlerini yerine getirip getirmeyeceği konusunda ise ‘bekleyip göreceğiz’ şeklinde yorum yaptı.Amerika’nın iki kişi arasında değilde iki farklı zihniyet arasında bir seçim yaptıklarını vurguladı. Amerika halkının herşeyin olduğu gibi kalmasını savunan bir adayı değil de değişimi savunan bir adayı seçtiklerini ifade etti.

Obama’da Seçimin Ardından İlk Defa Açıklama Yaptı

20 Ocak 2009 yılında George W. Bush’dan makamını devralan Barack Hussein Obama, Donal Trump’ın zaferiyle sonlanan 45. Başkanlık seçiminin ardından ilk kez açıklama yaptı.clinton_trump

İşte Obama’nın seçim değerlendirmesi;“Hillary’nin bu yarışa katılması çok önemliydi. O inanılmaz bir New York senatörüydü. Onunla daha çok gurur duyamazdım. Yılmayacağız. Bugün ekibimize başınızı dik tutun dedim”“İlk olarak bizler Demokratlar ya da Cumhuriyetçiler değiliz, biz Amerikalılarız. Bizler vatansverleriz. Bizler şimdi ülkenin başarısı bir araya gelmeliyiz.”“Demokrasinin doğası bu. Herkes takımı maçı kaybettiğinde üzülür, umudunu kaybedebilir. Ama hepimiz aynı takımdayız. Trump ile aramızda farklar var ama Bush ile benim aramda da farklar vardı. Artık hepimiz başarı istiyoruz.”“Hepimiz ülke için en iyisini istiyoruz. Bir sonraki Amerikan Başkanının başarılı olması için elimizden geleni yapmalıyız. Ben ve ekibim 8 yıl önceki ABD’den daha güçlü bir ülke bırakıyoruz.”