DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Rusya’dan PKK ile ilgili bomba açıklama!

Rusya’dan PKK ile ilgili bomba açıklama!

Rusya’dan gelen bu haber şok etkisi yarattı. Rusya Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Aleksandr Botsan-Harçenko’nun gündeme oturacak açıklaması. Rusya’dan PKK ile ilgili bomba açıklama Rusya’dan PKK ile ilgili bomba açıklama! Rusya’nın en önemli haber ajanslarından biri olan Sputnik’in yer verdiği habere göre, Rusya Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Aleksandr Botsan-Harçenko bomba açıklamalarda bulundu. Botsan-Harçenko,  “Rusya’da bu örgütler resmi olarak teröristler listesinde değil. Bu bir gerçek,

Rusya’dan gelen bu haber şok etkisi yarattı. Rusya Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Aleksandr Botsan-Harçenko’nun gündeme oturacak açıklaması. Rusya’dan PKK ile ilgili bomba açıklama

Rusya’dan PKK ile ilgili bomba açıklama!

Rusya’nın en önemli haber ajanslarından biri olan Sputnik’in yer verdiği habere göre, Rusya Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Aleksandr Botsan-Harçenko bomba açıklamalarda bulundu. Botsan-Harçenko,  “Rusya’da bu örgütler resmi olarak teröristler listesinde değil. Bu bir gerçek, durum böyle” dedi. Bunun yanı sıra  “Bunun yanında her somut olayı, faillerin suç düzeyine ilişkin araştırma sonuçlarına bağlı olarak terör eylemleri olarak değerlendiriyoruz” ifadelerini de ekledi.

Alman mahkemesinden PKK yöneticisine terör suçundan üç yıl hapis

Almanya’da bir dönem terör örgütü PKK’nın ‘Mitte’ (orta) bölgesi yöneticisi olan ‘Kerim’ kod adlı Ahmet Ç. Üç yıl hapse mahkum oldu. Alman hakimler Ç.’nin PKK içindeki üst düzey konumundan yola çıkarak bu kararı verdi.Almanya’da bir PKK’lı terör örgütüne üye olduğu gerekçe gösterilerek üç yıl hapis cezasına çarptırıldı. Düsseldorf Yüksek İdare Mahkemesi, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan 52 yaşındaki PKK’lı Ahmet Ç.’yi Haziran 2013’ten Temmuz 2014’e kadar ‘Kerim’ kod adını kullanarak Almanya’nın ‘Mitte’ (Orta) bölgesini yönetmiş olmakla suçladı.

ALMANYA’NIN MITTE BÖLGESİNİN YÖNETİCİSİYMİŞ

Ahmet Ç., Duisburg, Bonn, Köln, Bielefeld, Essen, Bochum, Dortmund ve Düsseldorf’u kapsayan bu bölgede terör örgütünün propaganda, örgüt ve personel işlerini koordine etmiş.PKK’lı teröriste bu dava 12 Mayıs 2016 tarihinde açılmıştı. 35 duruşma boyunca bu davayı ele alan mahkeme, çok sayıda istihbarat raporunu incelemiş ve Federal Suç Dairesi’nin soruşturma memurlarını şahit olarak dinlemiş. Bunun dışında ayrıca Türkiye’deki Kürtlerin durumunu aktarma üzere bir de bilirkişinin görüşlerine başvurulmuş.