DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Saldırıda hayatını kaybedenler için ‘milli yas’ ilan edildi

Saldırıda hayatını kaybedenler için ‘milli yas’ ilan edildi

Meydana gelen kanlı saldırı nedeniyle tüm ülkede ulusal yas ilan edildiği duyuruldu.

Dün gece saatlerinde İstanbul Atatürk Havalimanı’nda ard arda 3 bombalı saldırı herkesi derin üzüntüye boğdu 41 kişinin hayatını kaybettiği kanlı saldırının ardından, Başbakanlık’tan bir gün sürecek ‘milli yas’ ilanı duyuruldu.Atatürk Havalimanı’nda teröristlerce düzenlenen saldırıda bilanço çok ağır.. İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, hayatını kaybedenlerin sayısının 41’e yükseldiği tedavi gören 239 kişiden 109 kişinin de taburcu olduğu duyuruldu. Ölen vatandaşların arasında 13 kişinin yabancı uyruklu olduğu açıklandı.milli-yas-ulusal-yas-bir-gun

1 GÜNLÜK MİLLİ YAS

Türkiye’yi ve tüm Dünya’yı derinden üzen bu terör saldırısı dolayısıyla saldırıda hayatını kaybedenlerin acısını paylaşmak adına tüm Türkiye’de milli yas ilan edildi. Ulusal yas, bir gün sürecek.

BAŞBAKANLIK’TAN MİLLİ YAS AÇIKLAMASI

“Dün akşam İstanbul Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen menfur terör saldırısı sonucunda hayatını kaybeden insanlarımızın acısından dolayı bir gün süreyle milli yas ilan edilmiştir. Yas alameti olarak yurt ve dış temsilciliklerimizde Çarşamba günü güneşin batımına kadar bayraklar yarıya inecektir.”Dün meydana gelen saldırının ardından bir çok kamu binalarında, statlarda bayraklar yarıya çekildi.İstanbul’da bulunan Almanya, Hollanda, Fransa, İsveç ve İngiltere başkonsolosluklarında da bayraklar yarıya indirildi.İstiklal Caddesi de saldırıda hayatını kaybedenler için Türk bayraklarıyla süslendi.

MİLLİ YAS NEDiR?

Bir ülkede veya toplumda halkın büyük bir bölümü tarafından yerine getirilen yas tutma ve anma eyleminin gerçekleştirildiği gündür. Milli yas, ulusal yas olarak da adlandırılır.Bu gün, o ülkeden veya başka bir yerden önemli kişilerin ölmesi, cenazesi vb. gibi nedenlerden dolayı hükümet tarafından ilan edilir.Ayrıca, bir ülkede gerçekleşen toplu katliamlar, facia, kaza, terör saldırıları sonrasında ulusal yas ilan edilebilir.

NE ZAMAN MİLLİ YAS İLAN EDİLDİ?

  • 2010 Polonya Hava Kuvvetleri Tu-154 Kazası kurbanları için bir çok ülkeyle birlikte Türkiye’de de yas ilan edildi.
  • 2014 Soma Faciası kurbanları için Türkiye 13-15 Mayıs’ta ulusal yas ilan edildi.
  • 2014 İsrail-Gazze çatışması’nın Filistinli kurbanları için Türkiye’de 22-24 Temmuz’da yas ilan edildi.
  • 2014 Peşaver okul saldırısı kurbanları için Türkiye’de 17 Aralık tarihinde yas ilan edildi.
  • 2015 Ankara saldırısı’nın ardından Türkiye’de 10-12 Ekim’de ulusal yas ilan edildi.
  • 2016 Atatürk Havalimanı saldırısı’nda hayatını kaybeden insanlar için 29 Haziran 2016 tarihinde Türkiye tarafından bir günlük millî yas ilan edildi.
  • 2016 İstanbul Atatürk Havalimanı saldırısı kurbanları için 29.06.2016 ‘da milli yas ilan edildi.