DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Sarkozy’den bomba burkini çıkışı

Sarkozy’den bomba burkini çıkışı

Fransa’daki tesettür tartışması eski cumhurbaşkanı Sarkozy’e kadar uzadı. Sarkozy, ‘Haşema tüm Fransa’da yasaklanmalı’ çıkışında bulundu.

Fransa’daki tesettür tartışması eski cumhurbaşkanı Sarkozy’e kadar uzadı. Sarkozy, ‘Burkini tüm Fransa’da yasaklanmalı’ çıkışında bulundu.2017 seçimlerine girmeye hazırlanan eski cumhurbaşkanı Sarkozy çıkan tesettürlü haşema tartışmalarına katıldı. Fransa’nın 26 bölgesinde haşema  ‘ülkenin laik hukuk yapısına uymadığı’ sebebi ile yasaklandı. Ancak ülke genelinde bir yasak yok.

TAMAMEN YASAKLAYACAK!

Eski cumhurbaşkanı Sarkozy, katılacağı seçimleri kazanması ile birlikte ülke genelinde kullanılan burkinileri tamamen yasaklayacağını ifade etti. ‘Burkini’ Batılı ülkelerde burka ve bikininin birleşmesinden oluşan tesettürlü haşema şeklidir. Sarkozy, “Fransız sahillerinde ve yüzme havuzlarında burkiniye izin verilmesini reddediyorum. Ülkenin tamamında yasaklanmak zorunda.”Sarkozy’in konuşmasında dikkat çektiği bir diğer olay ise yüzme havuzları ile ilgili oldu. Sarkozy, Fransa’daki tüm göçmen ve azınlıkların Fransızca konuşmasını istediğini belirtti. Ve seçimlerden galip gelirse kadın ve erkekler için ayrı yüzme havuzları olmayacağının vurgusunu yaptı.

Fransızları korumaya söz verdi!

Eski cumhurbaşkanı Sarkozy, “Fransa’nın ve her bir Fransız vatandaşın güvenliğini garanti altına alan bir cumhurbaşkanı olmak istiyorum. Devletin otoritesini yeniden kuracak bir cumhurbaşkanı olacağım” dedi.

Nicolas Sarkozy seçimlere katılıyor

Nicolas Sarkozy, 2017’de gerçekleşecek cumhurbaşkanlığı seçimlerine aday olduğunun haberini verdi.sarkozy-cumhurbaskanligina-adayligiCumhuriyetçiler Partisi lideri Nicolas Sarkozy, Fransa’nın gündemine bomba gibi düştü. Nicolas Sarkozy, yeni çıkardığı “Herşey Fransa için” kitabında bulunan önsöz kısmını facebookta paylaşarak adaylığını açıkladı. Sarkozy 2017 yılı cumhurbaşkanlığı seçimlerinde rakipleri ile birlikte ter dökecek. Çarşamba günü piyasaya sürülecek olan kitabın önsözünde ise “2017 cumhurbaşkanlığı seçimi için aday olmaya karar verdim. Fransa ona her şeyi vermemizi arzu ediyor. Bu mücadeleyi tarihimizin sarsıldığı bir dönemde yürütecek güce sahip olduğumu hissediyorum.” ifadelerine yer verdi.Nicolas Sarkozy’nin çarşamba günü raflarda yer alacak kitabın 5 ana bölümü ise “Hakikat”, “Kimlik”, “Rekabet”, “Otorite” ve “Özgürlük” şeklinde oluşuyor. 5 bölüme ayrılan kitap tam 231 sayfadan oluşuyor.

Nicolas Sarkozy’nin en güçlü rakibi Alain Juppe

Geçtiğimiz 2007/2012 yıllarında cumhurbaşkanlığı yapan Nicolas Sarkozy’nin partisi ön seçimleri kazanması gerekiyor. Bu rekabette en büyük rakibi eski başbakanlardan Alain Juppe olarak görülüyor. Fransa cumhurbaşkanlığı seçimi ise 23 Nisan- 7 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek.