DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Schulz’tan işsizlik parası alanlara müjde

Schulz’tan işsizlik parası alanlara müjde

Almanya’da Sosyal Demokrat Parti’nin başbakan adayı olarak seçtiği Martin Schulz, işsizlik parasının verildiği sürenin uzatılmasından yana tavır koyuyor. Alman medyasında yer alan haberlere göre Schulz, işsizlik parasını düzenleyen Agenda 2010’da düzeltmelere gidilmesini istiyor.Şu an geçerli olan kanunlara göre 50 yaşın altında olup işsizlik parası alanlar en fazla 12 ay, 50 yaşın üzerinde olanlar ise 24

Almanya’da Sosyal Demokrat Parti’nin başbakan adayı olarak seçtiği Martin Schulz, işsizlik parasının verildiği sürenin uzatılmasından yana tavır koyuyor. Alman medyasında yer alan haberlere göre Schulz, işsizlik parasını düzenleyen Agenda 2010’da düzeltmelere gidilmesini istiyor.Şu an geçerli olan kanunlara göre 50 yaşın altında olup işsizlik parası alanlar en fazla 12 ay, 50 yaşın üzerinde olanlar ise 24 aya kadar bu haktan faydalanabiliyor. Alman medyasında yer alan iddialara göre Schulz seçim programına Agenda 2010’un iyileştirilmesi konusunu da dahil edeceğinin sinyallerini verdi. Ancak işsizlik parasının verildiği sürenin uzatılmasıyla ilgili olarak somut bir süreden henüz bahsedilmiyor.

ÇALIŞMA BAKANI NAHLES İŞSİZLİK PARASI İÇİN SOMUT BİR PROGRAM ÜZERİNDE ÇALIŞACAK

Bununla birlikte Federal Çalışma Bakanı Andrea Nahles’in (SPD) önümüzdeki haftalarda somut bir program için kolları sıvayacağı konuşuluyor. Schulz, Agenda 2010 ile ilgili bir konuşmasında “Hata yapmak onur kırıcı” demişti. Bir hatanın farkedildiğinde düzeltilmesi gerektiğine işaret eden politikacı, “Eğer 50 yaşında biri 15 ay işsizlik parası aldıktan sonra sosyal yardım parası Hartz 4’e düşüyorsa o zaman hayatta kalma mücadelesi başlamış demektir. Bu böyle olmaz” dedi.

SÜRELİ ÇALIŞMAYI ŞARTA BAĞLAMAK İSTİYOR

Uzun bir süre Avrupa Parlamentosu Başkanı olarak görev yapan Schulz, kısa sürede Almanya’nın en popüler politikacıları arasında yer almayı başardı. Aynı zamanda SPD’nin müstakbel genel başkanı gözüyle bakılan Schulz, süreli çalışma ilişkisinin azaltılmasını istiyor ve bu konuyu da seçim programına dahil edecek. Schulz’a göre müddet tayini sadece nesnel sebepler olduğunda mümkün olacak.

BU VAATLERLE MERKEL’İ SOLLAYIP AfD’Yİ GERİLETEBİLİR

Schulz ayrıca, yabancı hukuk formlarının geçerli olduğu firmalarda işletme düzeyinde yönetime katılım imkanlarını geliştirmek, çalışanları işten çıkarmadan koruyacak yeni düzenlemelere imza atmak ve işletme konseyi seçimlerini organize etmek gibi yeniliklerle seçime girecek.Schulz, arkasına aldığı popülaritesinin yanı sıra bu vaatlerle başbakan Merkel’i iyice zorlayabilir. Schulz’un vaatleri AfD’ye kayan bir kesimi de geri döndürebilir.