DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Sigaraya dudak uçuklatan zam!

Sigaraya dudak uçuklatan zam!

Dünyanın en pahalı ülkesi olarak bilinen Avustralya’da sigaraya dudak uçuklatan zam yapıldı. Zammı sebebi ise sigara tüketimini azaltmak.Avustralya’daki son zamanlarda art arda uygulanan sigara zammı güzel bir sonuç verdi. Yapılan zamlardan ötürü son 6 yıl içerisinde sigara içenlerin sayısı yüzde 15 azaldı. Avustralya’nın Melbourne kentinde satılan sigaraların bugünkü türk lirası ile 79 TL’ye denk geliyor.

Dünyanın en pahalı ülkesi olarak bilinen Avustralya’da sigaraya dudak uçuklatan zam yapıldı. Zammı sebebi ise sigara tüketimini azaltmak.Avustralya’daki son zamanlarda art arda uygulanan sigara zammı güzel bir sonuç verdi. Yapılan zamlardan ötürü son 6 yıl içerisinde sigara içenlerin sayısı yüzde 15 azaldı. Avustralya’nın Melbourne kentinde satılan sigaraların bugünkü türk lirası ile 79 TL’ye denk geliyor. Bu kadarla kalmayıp 2020 yılına kadar sigara fiyatlarının 40 Avustralya dolarına yükseltilmesi düşünülüyor. 40 Avustralya doları da 114 TL’yi buluyor.

Sigaraya dudak uçuklatan zam geldi!

Hayati tehlikesi yüksek olan sigaranın tek tip olmasını uygulamayan koyan ilk ülke olarak Avustralya ilk sıraya girdi. Sigara tüketilen yer konusunda büyük sınırlamalar konuldu. Buna örnek olarak Örneğin South Wales eyaletinde şimdi çocuk parklarının 10 metre, kamusal binaların girişi, tren platformları, taksi durakları ve otobüs duraklarının dört metreye kadar yakınında sigara içilmesi yasaklandı. Bunun yanı sıra eyaletlerde bulunan birçok hapishanede sigara içilmesine izin verilmiyor.