DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Sığınmacılara uygulanan görülmemiş yasak!

Sığınmacılara uygulanan görülmemiş yasak!

Sığınmacılara yönelik faaliyetler her geçen gün artıyor. Fransa’da ise sığınmacılara görülmemiş yasak uygulandı. Fransa’nın kuzeyindeki ‘Jungle’ kampından tahliye edilen sığınmacıların bir araya gelmesi ve toplanması yasaklandı. Bu yasak daha önceden getirilmişti, fakat yapılan son açıklama ile genişletildi. Calais Belediye Başkanı Natacha Bouchart’ın yayınladığı genelgede konu ile ilgili detaylar yer alıyordu. Genelgede ekim ayında tahliye edilen

Sığınmacılara yönelik faaliyetler her geçen gün artıyor. Fransa’da ise sığınmacılara görülmemiş yasak uygulandı.

Fransa’nın kuzeyindeki ‘Jungle’ kampından tahliye edilen sığınmacıların bir araya gelmesi ve toplanması yasaklandı. Bu yasak daha önceden getirilmişti, fakat yapılan son açıklama ile genişletildi. Calais Belediye Başkanı Natacha Bouchart’ın yayınladığı genelgede konu ile ilgili detaylar yer alıyordu. Genelgede ekim ayında tahliye edilen sığınmacıların bir araya gelmesine yönelik daha önce getirilen yasağın ‘kamu düzenini korumak’ amacı ile genişletildiğini açıkladı.

Sığınmacılara uygulanan görülmemiş yasak!

görülmemiş yasak

Bu yasağın öncesinde de Calais Belediyesi geçtiğimiz günlerde insani yardım kuruluşlarının zor durumdakilere yemek dağıttığı bölgeye sığınmacıları almamıştı. Yemek verilmemesinin yanı sıra Calais belediyesi yemek dağıtımı ve yıkanma imkanı sağlayan seyyar duş kabinlerinin bölgeye yerleştirilmesini de yasaklamıştı. Alınan kararda sığınmacılara dağıtılan bu malzemelerin ‘Jungle’ kampını yeniden oluşması için bir çağrı olabileceğini düşünen yetkililer eylemlerin sona ermesini istemişti.