DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Sıla yolcuları bu tünele dikkat!

Sıla yolcuları bu tünele dikkat!

Sıla yolcuları bu haberi okumadan yola çıkmasın. Türkiye’ye geliş veya gidiş için Avusturya yolunu kullanan gurbetçiler bu haber sizin için!

Sıla yolcuları bu haberi okumadan yola çıkmasın. Türkiye’ye geliş veya gidiş için Avusturya yolunu kullanan gurbetçiler bu haber sizin için!Avusturya’dan yapılan bir açıklamaya göre Gleinalm Tüneli, Eylül ayına kadar kullanılmayacak. Türkiye gidişlerini veya Türkiye’den gelişleri için bu tüneli kullanan sıla yolcuları bu haberi iyi okusun. Gleinalm Tüneli, geçtiğimiz gün meydana gelen kazanın ardından kullanılmaz hale geldi. Seyir esnasında alev alan bir araç tünelde büyük bir hasar oluşturdu. Hasarı gidermek için çalışmalara başlandı. Yapılan çalışmalar süresinde tünel kullanıma açık olmayacak.

Eylül ayına kadar kapalı!

sila-yolculari-dikkatAvusturya’daki Gleinalm Tüneli’nde meydana gelen kaza sonrası yapılan açıklamada Gleinalm Tüneli’nin 5 eylül pazartesi gününe kadar kapalı olacağının vurgusu yapıldı. Wels-Graz arasındaki A9 nolu otoyol üzerinde bulunan ve 1,5 ay boyunca kapalı olacak tünelden en çok etkilenenler ise sürücüler olacak.Türkiye’ye geri dönüşleri bu yollar üzerinden yapacak olanların başka alternatif yolları kullanmaları öneriliyor. Wels’den gelip Graz tarafına geçmek isteyenler “St. Michael” kavşağından  S6 nolu karayolunu takip ettikten sonra “Bruck an der Mur”a devam edecekler.  Bu yolu izleyen sürücüler S 35 nolu yolu kullanarak “Peggau-Deutschfeistritz” üzerinden tekrar A 9 otoyoluna çıkacaklar. Türkiye’den dönüş yapanlar da bu istikamet doğrusunda ilerlerse A 9 otoyoluna çıkacaklardır.

Kapıkule’de trafik çilesi başladı!

Türkiye’de bulunan Avrupalı Türkler yaz tatilinin bitmesiyle geri dönüş yoluna girmeye  başladılar. Ve böylelikle Kapıkule’de trafik çilesi başladı.3 aylık yaz tatillerini Türkiye’de geçiren Avrupalı Türkler tatilin sona ermesiyle birlikte Avrupa’ya geri dönmeye başladılar. Geri dönüşlerini kara yolundan yapacak olan vatandaşlar Kapıkule’de uzun kuyruklar oluşturdu. Bulgaristan’ın işlemleri yavaş ilerletmesinden kaynaklanan kuyruk 3 kilometreye kadar uzadı. Kuyrukta uzun süre beklemekten sıkılan vatandaşlar Ipsala, Pazarkule, Hamzabeyli ve Demirköy sınır kapılarını tercih etmeye başladılar.Avrupa’ya dönmek için Kapıkule’de bulunan bir gurbeçti ise, “Şimdi gümrüğe ulaşmak için 1 saatin üzerinde bekledik. Ana gümrükte de uzun süre bekleyeceğiz. Sonra Bulgaristan gümrüğünde de bekleriz. Bulgaristan AB‘ye girmiş olsa da rüşvet mantığından kopamadı. İnsanlardan bir şeyler bekliyorlar” şeklinde açıklama yaptı.