DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Siyah Noktalarınızdan Kurtulmanın En Kolay Yolu

Siyah Noktalarınızdan Kurtulmanın En Kolay Yolu

Siyah nokta çoğumunuz bir türlü çözüm bulamadığı hatta bu yüzden strese girenlerin bile olduğunu gördüğümüz bir durumdur.

Siyah Nokta Nedir?

Halk arasında siyah nokta olarak bilinen komedon, hemen hemen tüm bireylerde rastlanan cilt problemlerinden biridir. Mutlaka temizlenmesi gereken problemlerden birisi olan siyah nokta eğer temizliği sağlanmaz ise yerini sivilcelere bırakırlar.İki Çeşit Siyah Nokta Vardır;

  • Kapalı Komedon: Derialtından çıkmaz ve beyaz renktedir.
  • Açık Komedon: Ucunda siyah renkte bir tıkacı olur ve derialtından çıkar.

Bay ve bayanların büyük bir problemi olan siyah noktalar oldukça can sıkıcı bir durumdur. Çoğumunuz bir türlü çözüm bulamadığı hatta bu yüzden strese girenlerin bile olduğunu gördüğümüz bir durumdur. Oysaki siyah noktalardan kurtulmanın çok zor olmadığını evimizde hazırlayacağımız kolay bir karışım ile siyah noktalarınızdan kurtulmanızın mümkün olduğunu belirtmek istiyoruz.Siyah Noktalar Neden Oluşur?Siyah noktaların nedenleri olarak;En önemli nedeni yağlı cilttirAşırı derecede güneş ışınına maruz kalmakDeri hücrelerinin üretiminde yavaşlamaKaraciğer hastalıklarıSivilceDüzensiz beslenme siyah noktaların oluşmasında etkili olmaktadır.Peki Siyah Noktalara Nasıl Çözüm Bulabiliriz?Yüzümüzde oldukça kötü bir görüntüye neden olan siyah noktalardan kurtulmanın birden fazla yöntemi vardır. Özellikle doğal ve kolay yollarla hazırlanan karşımlardan bir kaçını sizlerle paylaşmak istedik.1- Limonlu Maske3damla limon, 1 yumurta akıYapılışı: Siyah nokta için oldukça etkili bir çözüm yolu olan buhar yönteminde önce bir kaba sıcak suyu koyun ve yüzünüzü havlu ile sarıp buharın üzerinde bekleyerek siyah noktaların ve gözeneklerin yumuşamasını sağlayın. Bu işlemi yaptıktan sonra yumurta akı ve limonu bir kabın içerisinde iyice karıştırınız. Hazırladığınız karışımı şikayetçi olduğunuz bölgeye uygulayıp bir peçete yardımı ile kapatınız. Aradan 20 dakika geçmesini bekleyiniz ve 20 dakika sonrasında yüzünüzü ılık su ile yıkayınız.2- Sıcak Bal Maskesi2 yemek kaşığı bal, 2 yemek kaşığı buğday tohumuYapılışı: 2 yemek kaşığı balı ısıtın ve buğday tohumunu ekleyin. Hazırladığınız karışımı yüzünüze sürün ve ovalayın daha sonra ılık suyla yıkayın.3-Yulaflı Maske1 çorba kaşığı yulaf unu, 1 tatlı kaşığı badem unuYapılışı: Yulaf ununu suda pişirin ve içine badem ununu katın. Bu karışımı yüzünüzde uygulayın ve ılık su ile yıkayın.