DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Sniper’ın terör örgütüyle alakası yok

Sniper’ın terör örgütüyle alakası yok

ABD’de meydana gelen saldırıda tüm ülkeyi alarma geçiren keskin nişancının (Sniper) IŞİD ile bir bağlantısı olmadığı ortaya çıktı.

ABD’de meydana gelen saldırıda tüm ülkeyi alarma geçiren keskin nişancının (Sniper) IŞİD ile bir bağlantısı olmadığı ortaya çıktı.Dallas’ta 11 polisi hedef alan terör saldırısında 5 polisi vuran keskin nişancı saldırının hemen ardından bir garajda sıkıştırılarak öldürüldü. Öldürülen keskin nişancı 25 yaşındaki Micah Xavier Johnson’un daha önce ABD ordusunda görev aldığı ortaya çıktı. Bu bilgilere ek olarak ise Dallas Belediye Başkanı Mike Rawlings’dan açıklama geldi. Keskin nişancının son zamanlarda gerçekleşen toplu katliamlarda kullanılan AR-15 tipi piyade tüfeğine sahip olduğu öne sürüldü. Ve kurşun geçirmez yelek ve çok sayıda cephane taşıdığı açıklandı.Dallas polisinin keskin nişancı 25 yaşındaki Micah Xavier Johnson’un evine yaptığı aramada ise bomba yapım malzemeleri ele geçirildi. Keskin nişancı Micah Xavier Johnson polisin siyahları öldürmesine sinirlenip polis memurlarını hedef aldığını açıkladı.Dallas Emniyet Müdürü David Brown konuyla ilgili yaptığı açıklama da ise, “son günlerde polisin siyahları öldürdüğü olaylara ve beyazlara öfkeli olduğunu, beyazları, özellikle de beyaz polis memurlarını öldürmek istediğini” ifade etti. David Brown açıklamasının devamında ise “Şüpheli herhangi bir grupla bağlantılı olmadığını ve bunu tek başına yaptığını söyledi” dedi.Dallas’ta gerçekleşen saldırıya kaç kişinin karıştığını söylemekten geri çekinen David Brown “Şüphelileri haberdar etmek istemiyoruz” diye konuştu. Dallas Emniyet Müdürü David Brown önceki açıklamasında da “Şüphelilerin kendilerini polisleri üçgene alacak şekilde konumlandırdıklarına inanıyoruz. Öldürebildikleri kadar çok emniyet yetkilisini öldürmeyi planlamışlar” şeklinde konuştu.

Dallas polisinden saldırı açıklaması

Dallas Emniyet Müdürü David Brown saldırıyı gerçekleştiren şüpheli ile ilgili yaptığı açıklamada şüphelinin tek başına hareket ettiğini öne sürdü. İki siyahın öldürülmesinin ardından çalkalanan Amerika’da düzenlenen protestolarda bir saldırı daha gerçekleşti. Dallas’ta polisleri hedef alan saldırıda 5 polis yaşamını yitirdi. 6 polis ve 1 sivil saldırıdan ağır yaralı olarak kurtarıldı.Saldırının hemen ardından 3 kişinin gözaltına alındığı bilgisi verildi. Bir şüphelinin ise sıkıştırıldığı garajda intihar ettiği iddia edildi. Fakat intihar değil de polisin attığı bombalar sonucunda öldürüldüğü açıklandı.