DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Şoförsüz otobüsler artık yollarda!

Şoförsüz otobüsler artık yollarda!

Fransa’nın başkenti Paris’de şoförsüz otobüsler yollara indi. Şoförsüz otobüsler ile artık çok kısa sürede yolcu taşımacılığı yapılacak.Paris’te faaliyete geçen şoförsüz otobüsler 10 kişiyi taşıyabilecek kapasitede tasarlanmış. Kısa mesafede deneme amacı ile yolcu taşımacılığı yapıldı. İlk deneme Charles de Gaulle Köprüsü’nden Lyon Garı ile Austerlitz Garı arasında gerçekleşti. Deneme seferleri 3 ay sürecek. Otobüsler saatte 7 km hız

Fransa’nın başkenti Paris’de şoförsüz otobüsler yollara indi. Şoförsüz otobüsler ile artık çok kısa sürede yolcu taşımacılığı yapılacak.Paris’te faaliyete geçen şoförsüz otobüsler 10 kişiyi taşıyabilecek kapasitede tasarlanmış. Kısa mesafede deneme amacı ile yolcu taşımacılığı yapıldı. İlk deneme Charles de Gaulle Köprüsü’nden Lyon Garı ile Austerlitz Garı arasında gerçekleşti. Deneme seferleri 3 ay sürecek. Otobüsler saatte 7 km hız ile gidiyor. Otobüsün içerisi özel kameralar ve sensörlerle donatıldı. Otobüsler ayrıca sürüş halindeyken çevresindeki araç, insan ve objeleri algılayabiliyor.

Şoförsüz otobüsler deneme aşamasında

Yollara inen şoförsüz otobüslerle ilgili Paris Belediye Başkan Yardımcısı Jean-Louis Missika bir açıklamada bulundu. Jean-Louis Missika, bu yeniliğin ülke açışından büyük bir devrim olduğunu ifade etti.  Paris Belediyesi Toplu Taşıma Müdürü Elisabeth Borne ise ilerleyen zamanlarda şoförsüz otobüsleri arttırmayı hedeflediklerini söyledi.Paris’te son zamanlarda özellikle kış aylarında artan hava kirliliğinin ciddi boyutlara ulaşması belediyeyi tek-çift plaka uygulamasını kullanmaya yöneltti. Hava kirliliği sebebi ile vatandaşların araçları ile değilde toplu taşıma araçlarını kullanmaları istenmişti. Üstelik toplu taşıma araçlarından ücret alınmazken, belediye otoparklarını da bedava hizmet veriyordu.