DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Spiegel Online: ‘IŞİD’e katılanların dörtte biri…’

Spiegel Online: ‘IŞİD’e katılanların dörtte biri…’

Spiegel Online’deki haber Almanya’ya damgasını vurdu. Yayımlanan haberin detaylarında ‘Almanya’dan IŞİD’e katılanların dörtte biri Türk kökenli’ olduğu iddiası yer alıyor.

Spiegel Online’deki haber Almanya’ya damgasını vurdu. Yayımlanan haberin detaylarında ‘Almanya’dan IŞİD’e katılanların dörtte biri Türk kökenli’ olduğu iddiası yer alıyor.Spiegel Online’nin gündeme bomba gibi düşen haberinde, Sol parti tarafından yaptırılan soru önergesinin sonuçları yer alıyor. Önergenin resmi sonuçlarında ‘ 2015 yılı sonuna kadar Almanya’dan Suriye ve Irak’a giderek IŞİD’e katıldığı belirlenen 760 kişiden 190’ı Türk vatandaşı veya Türk kökenli.’ olduğu bilgisi veriliyor.

IŞİD’e katılanların sayısı git gide artıyor

isid-almanyaAlman Anayasayı Koruma Örgütü (BKA)’nün son bilgilerine göre, 2016 yılının Mayıs ayına kadar tam 820 kişi Almanya’dan IŞİD’e katıldı. IŞİD’e katılan 820 kişinin üçte biri ise Haziran ayının gelmesiyle birlikte Almanya’ya dönüş yaptı. Ve son olarak bu zamana kadar Suriye ve Irak gerçekleşen çatışmalarda 140 yakın militan hayatını kaybetti.