DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Sürekli yorgun olmanızın sebepleri neler olabilir?

Sürekli yorgun olmanızın sebepleri neler olabilir?

Siz de kendinizi sürekli yorgun mu hissediyorsunuz? Sabah kalktığınızda, evde, işte, tatil günlerinde kendini sürekli yorgun hissedenler için bu yorgunluğun nedenlerini araştırdık. Yorgunluğunuzun nedenini ‘Sürekli yorgun olmanızın sebepleri neler olabilir!’ başlıklı yazımızda bulabilirsiniz. 1.Depresyonda olabilirsiniz. Çünkü depresyon yaşayan bireylerde halsizlik, yorgunluk baş ağrısı,iştahsızlık en sık görülen belirtilerdir. 2.En son ne zaman yeterli ve kaliteli bir

Siz de kendinizi sürekli yorgun mu hissediyorsunuz? Sabah kalktığınızda, evde, işte, tatil günlerinde kendini sürekli yorgun hissedenler için bu yorgunluğun nedenlerini araştırdık. Yorgunluğunuzun nedenini ‘Sürekli yorgun olmanızın sebepleri neler olabilir!’ başlıklı yazımızda bulabilirsiniz.

1.Depresyonda olabilirsiniz.

Çünkü depresyon yaşayan bireylerde halsizlik, yorgunluk baş ağrısı,iştahsızlık en sık görülen belirtilerdir.

2.En son ne zaman yeterli ve kaliteli bir uyku uyudunuz?

Yetişkinler ortalama günlük 7-8 saat uykuya ihtiyaçları vardır. Büyüme gelişme çağındaki çocuklarda  ise bu ihtiyaç 9-10 saattir. Vücut uykuda yenilendiği için uykusuzlukta bu yenilenme yeterince yapılamamaktadır.3.Uyku apnesi yaşıyor olabilirsiniz.Obezite  ve KOAH hastalarının en büyük sıkıntısı uyku esnasında belirli aralıklarla solunum durması yaşamalarıdır. Bu solunum durmaları kişiyi uykudan uyandırır yada derin ve sağlıklı bir uyku uyumasına engel olur. Kişi yatakta yatar fakat sağlıklı bir uykuya dalamaz. Kesin çözüm için; aşırı kiloları vermek, sigara ve benzeri risk faktörlerini hayatınızdan uzaklaştırmalısınız!

4.Yetersiz besleniyor olabilirsiniz.

Az yeme sonucu enerji eksikliği, bitkinlik,kan şekerinin düşüş kişinin kendini sürekli yorgun ve bitkin hissetmesine neden olur. Bununda çözümü var. 3 öğün düzgün ve sağlıklı yemekler yiyerek ve  ara öğünlerde protein ve kompleks karbonhidrat tüketimine dikkat ederek bu problemin üstesinden gelebilirsiniz.

5.Kansızlık problemi olanlar da yorgun hisseder

Özellikle adet dönemlerinde görülen kansızlık sonucunda aşırı yorgunluk oluşur. Çünkü kanamalar demir eksikliğine neden olur. Demir de kırmızı kan hücrelerinin yapısına katılır. Görevi de dokulara oksijen taşınmasını sağlamaktır. Demir eksiğinin giderilmesi için (Demir,B12,Folikasit gibi…) iyi ve yeterli beslenmek gerekir.

6.Aşırı kafein mi tüketiyorsunuz?

Aşırı kafein tüketimi sinirlilik, uykusuzluk ,kalp atım hızının artması ve tansiyon yüksekliği gibi sorunlara yol açar. Aynı zamanda da yorgunluğa sebep olur. Bu yüzden kafeinli içecekler olan kahve ve çayı aşırı tüketmekten uzak durun.

7.Sürekli yorgun hissediyorsanız yeteri kadar su içmiyor olabilirsiniz.

8.Vardiyalı bir işte çalışanlardan mısınız?

Vardiyalı bir işte çalışanlarda uyku düzensizliğine bağlı olarak sürekli yorgunluk olabilir. Çözümü uyku alanının sessiz ve loş olmasını sağlamaktır .

9.Herhangi bir besine karşı alerjiniz olabilir.

Alerji yapan besinler yorgunluk da yapar. Çözüm için alerji yapan besinleri tesbit edip yorgunluğunuza çare bulabilirsiniz.

10.Kalbinize dikkat!

Özellikle egzersiz ve aktivite yaptığınız durumlarda yorgunsanız ve daha önceden kolayca yapabildiğiniz işlerde giderek zorluk çekiyorsanız dikkat!  Bu problemi yaşayanların vakit geçirmeden bir hekime başvurmaları gerekir.