DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Tanrıya inanmayanların oranı, inananları geçti!

Tanrıya inanmayanların oranı, inananları geçti!

Norveç’te düzenli olarak yapılan Sosyal-Kültürel araştırma sonuçları ilk defa değişti. 4 bin kişinin katıldığı anket vatandaşlara posta ile gönderildi.Ankete katılanlara ‘Tanrıya inanıyor musunuz?” sorusu soruldu. Soruya cevap verenlerin yüzde 39’u inanmadıklarını, yüzde 37’si inandığını belirttiler. Yüzde 24’ü ise bilmediklerini belirtti.Araştırmayı yapan Ipsos, iki yıl önce aynı araştırmayı yapmış ve tanrıya inanlar ve inanmayanlar eşit olarak

Norveç’te düzenli olarak yapılan Sosyal-Kültürel araştırma sonuçları ilk defa değişti. 4 bin kişinin katıldığı anket vatandaşlara posta ile gönderildi.Ankete katılanlara ‘Tanrıya inanıyor musunuz?” sorusu soruldu. Soruya cevap verenlerin yüzde 39’u inanmadıklarını, yüzde 37’si inandığını belirttiler. Yüzde 24’ü ise bilmediklerini belirtti.Araştırmayı yapan Ipsos, iki yıl önce aynı araştırmayı yapmış ve tanrıya inanlar ve inanmayanlar eşit olarak tespit edilmişti.

İLK ARAŞTIRMA 1985 YILINDA YAPILDI

Norveç’te ‘Tanrıya inanıyor musunuz?’ anketi ilk 1985 yılında yapılmış ve inanların oranı yüzde 50 olarak belirlenirken, inanmayanlar yüzde 20, bilmediklerini belirtenler yüzde 30 oranunda belirlenmişti.Araştırmayı gerçekleştiren Ipsos araştırma kuruluşu sözcüsü, Ankete katılan vatandaşların çoğunun batı dinleri geleneklerinden geldiğini sadece bir kaçının Müslüman olduğunu açıkladı.