DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Tarayıcıdaki yazıları nasıl büyütebilirim?

Tarayıcıdaki yazıları nasıl büyütebilirim?

İnternette  okuduğunuz yazıları bazen gözle seçebilmek zor olabilir, okumakta sıkıntılar çekebilirsiniz. Bu yazıları büyütmenin bir yolu var. Mozilla Firefox tarayıcısı  için ; Mozilla Araç Çubuğunda Görünüm > Yakınlaştırma > Yaklaş yada Uzaklaş ( Ctrl ++ ) tuşlarını kullanabilirsiniz. Ayarları ilk haline getirmek için Sıfırla  yada Ctrl + 0 (sıfır)  tuşlarına basabilirsiniz. Google Chrome  tarayıcısı için ;

İnternette  okuduğunuz yazıları bazen gözle seçebilmek zor olabilir, okumakta sıkıntılar çekebilirsiniz. Bu yazıları büyütmenin bir yolu var.

Mozilla Firefox tarayıcısı  için ;

Mozilla Araç Çubuğunda Görünüm > Yakınlaştırma > Yaklaş yada Uzaklaş ( Ctrl ++ ) tuşlarını kullanabilirsiniz. Ayarları ilk haline getirmek için Sıfırla  yada Ctrl + 0 (sıfır)  tuşlarına basabilirsiniz.indir

Google Chrome  tarayıcısı için ;

Google  Chrome tarayıcısında  Sağ  üst kısımda Araçlar kısmına girdiğinizde Yakınlaştır Sekmesinden duruma göre ayarlayabilirsiniz.indir (1)

İnternet Explorer tarayıcısı için ;

Menü kısmında , Görünüm Sekmesinin altında Yakınlaştır  kısmından istediğiniz yakınlığı yada uzaklığı ayarlayabilirsiniz.indir (2)

Ayrıca ;

1- Ekrandaki yazıları yakınlaştırmak için klavyedeki kontrol tuşu olan CTRL  +  tuşunu kullanmamız gerekir.2 Ekrandaki yazıları uzaklaştırmak  için klavyedeki kontrol tuşu olan CTRL  –  tuşunu kullanmamız gerekir.3-Bu ayarları sıfırlayıp normal ayarına döndürmek için de CTRL  0 (sıfır ) tuşlarını kullanmamız gerekir.4- Ayrıca CTRL tuşuna basılı tutarak mause (fare) ‘nin döner topu ile öne ve arkaya döndürerek yazıları büyütüp küçültebilirsiniz.

CTRL TUŞU;  Klavye kontrol ve kısayol tuşları görevi görür.  Ctrl tuşunu basılı tuttuğumuzda bize  büyük kolaylıklar sağlamaktadır.