DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Televizyon Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Televizyon Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Televizyonda en iyi marka hangisi? Hangi marka televizyon daha iyidir? En iyi TV markası hangisi?  LED TV mi almalıyım LCD TV mi? Yoksa Plazma TV daha mı iyi? Televizyon alırken nelere dikkat etmeliyim?  Hepsi ve daha fazlası bu yazımızda sizlerle! Televizyon almayı düşünenler, hangi marka televizyon alması gerektiği konusunda kararsız kalanlar bu yazımızı okumadan televizyon

Televizyonda en iyi marka hangisi? Hangi marka televizyon daha iyidir? En iyi TV markası hangisi?  LED TV mi almalıyım LCD TV mi? Yoksa Plazma TV daha mı iyi? Televizyon alırken nelere dikkat etmeliyim?  Hepsi ve daha fazlası bu yazımızda sizlerle!

Televizyon almayı düşünenler, hangi marka televizyon alması gerektiği konusunda kararsız kalanlar bu yazımızı okumadan televizyon almamanızı şiddetle tavsiye ediyoruz.  İşte televizyon almadan önce takip etmeniz gereken adımlar:

  1. TV’yi Hangi Odaya Koyacağınıza Karar Verin

Televizyon alırken dikkat etmeniz gereken ilk şey; televizyonu hangi odada izleyeceğinizi karar vermektir. Odanın boyutuna göre alacağınız televizyonun inç oranını belirlemeniz gerekir. Bunun için yapmanız gereken odanızın kaç metrekare olduğunu saptamaktır. 12-16 metrekare bir oda için yaklaşık olarak 32-40 inç arasındaki ekran boyutları tercih edilebilir. Oda genişliği ile televizyon boyutunun orantılı olmaması televizyon seyir zevkinin düşmesine neden olacaktır.

1

  1. All-In-One TV Tercih Edin

Teknolojinin gelişmesiyle beraber artık eskiye olan rağbet azalmakta en yeniler tercih edilmektedir. Bu durum televizyon markaları için de geçerlidir. Satın alacağınız televizyonun sunmuş olduğu hizmetlerin tamamı aynı kutuda olmalıdır. İster dijital platform olsun, ister karasal yayın, izleyeceğiniz kanallar için eski teknolojilerde bir alıcıya (receiver) ihityaç duyulurdu. Ancak gelişen teknolojiyle artık bir uygu alıcısı ya da dijital kutuya gereksinim kalmadı. Bu nedenle son çıkan televizyonlarda bu özellik var mı yok mu dikkat ederek tercih yapmakta fayda var.

  1. Televizyonun Akıllısı İyidir

Hangi marka olursa olsun alacağınız televizyonun smart özelliği olup olmadığına dikkat edin. İnternetle haşır neşir olmayı seviyorsanız ve evinizde bir internet bağlantısı varsa mutlaka akıllı bir televizyon almanızı tavsiye ederiz. Aksi takdirde pişman olabilirsiniz.

10

  1. Yüksek Çözünürlüklü Olmasına Dikkat Edin

Televizyonun LED, LCD ya da Plazma olması çok önemli değildir. Ancak en çok tercih edilen TV türü LED TV’lerdir. Televizyon alırken asıl dikkat edilmesi gereken husus çözünürlülüktür. HD yayınların artmasıyla beraber televizyon üreticileri de bu talebe karşılık verebilmek adına yüksek çözünürlüklü televizyonlar üretmeye başladılar. Sizde televizyon alırken en yüksek çözünürlüğe sahip televizyon hangisi ise onu almaya özen gösterin. Hatta mümkünse 4K yayın, 4K canlı yayın yapabilen bir televizyon tercih edin çünkü yakın zamanda HD ve Ultra HD yayınların da ötesinde 4K yayınlar oldukça çoğalacak gibi gözüküyor.

  1. Marka Fiyat Dengesini İyi Sağlayın

Alacağınız televizyonun bütçenize uygun olması gerekir. Son teknoloji televizyonlar 1000 TL’den başlayarak 10.000 TL’ye kadar çıkabilmektedir. Bu fiyat aralığında düşük olanlar kuşkusuz teknik özellik bakımından da yetersiz kalacaktır. Ancak bütçenizi çok zorlamadan uygun büyüklük ve genişlikte, yeterli çözünürlükte ve yeterli teknolojik donanımlı bir televizyon almanız da mümkün. Çok fazla tercih edilen TV markalarının tercih edilme sebepleri kuşkusuz tüketicilere sağlamış olduğu işlevselliktir. İşte teknoloji uzmanlarına göre en iyi ve en çok tercih edilen beş televizyon markası şu şekilde; Sony, Samsung, LG, Philips ve Sharp. Bunu dışında en çok tercih edilen Türk televizyon markası ise Vestel şeklinde.