DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Tepkilerden sonra ‘Arka Sokaklar’ dizisi özür diledi

Tepkilerden sonra ‘Arka Sokaklar’ dizisi özür diledi

Cuma günlerinin en çok izlenen dizisi Arka Sokaklar, son yayınlanan bölümünde Aydınlı Yörüklerden özür diledi.

2006 yılından bu yana yayın hayatına başarıyla devam eden Kanal D’nin sevilen dizisi ‘Arka Sokaklar’, Aydınlı Yörüklerin tepkisi sonrası özür mesajı yayınladı.15 Temmuz başarısız darbe girişimi sonrası, bir çok dizi gibi ‘Arka Sokaklar’da konusunda FETÖ/PDY’ye yer vermişti.  Dizide aranan FETÖ’cünün adının  ‘Yörük Albay’ olarak anılması, Aydın Yörüklerin tepkisi göstermesine neden olmuştu.

Aydınlı yazar Arka Sokaklar dizisini şu sözlerle kınamıştı;

“Kanal D tv. Yayın yönetimine; Yöneticisi olduğunuz Kanal D televizyonunda yayınlanan “Arka sokaklar” dizisinde darbeci Albay rolündeki şahsın ‘Yörük Albay’ olarak isimlendirilmesi biz yörükleri derinden üzmüştür. Bilindiği üzere Yörükler Türk Milletinin bizzati kendisidir. İstiklalden istikbale yürüyen binlerce yıllık tarih abidesidir. Türk Milletinin geçmişi ve geleceğidir. Taşıdığı Muazzam ulvi değerlerle yoğrularak günümüze kadar gelmiştir. 15 Temmuz direnişi bu milletin istiklali ve istikbali olmuştur. Bu İstikbal’de Devletinin, Hükümetinin, Cumhurbaşkanının yanındadır. Yörükleri bu milletin düşmanı gibi gösteren bu tip etki operasyonlarını şiddetle kınıyorum. Yazar Bekir Aygül”AK Parti Aydın milletvekili Mehmet Erdem de sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Arka Sokaklar dizisine tepki göstermiş ve yörüklere destek vermişti.

Arka Sokaklar, Yörüklerden özür diledi

Cuma gününün en çok izlenen dizisi Arka Sokaklar, Cuma günü yayınlanan bölümünün başında “Dizimizdeki Albay Yüksel Yörük karakterinin ülkemizdeki Yörük vatandaşlarımız ile hiçbir bağı ve bağlantısı yoktur. Hassasiyet ile duyurur, Yörük vatandaşlarımızı istemeden üzdüğümüz için özür dileriz” ifadelerini kullandı.