DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Terör örgütü Ebu Sayyaf rehin tuttuğu Almanın başını kesti

Terör örgütü Ebu Sayyaf rehin tuttuğu Almanın başını kesti

Filipinler’de İslam’ı terör eylemlerine alet eden Ebu Sayyaf adlı grup, rehin aldığı Almanın başını kesti ve bu vahşi cinayetin görüntülerini kayıt altına aldı. Ebu Sayyaf’ın terörüne kurban giden 70 yaşındaki yelkenci ve 59 yaşındaki karısı geçtiğimiz kasım ayında terör örgütü tarafından kaçırılmıştı. Ebu Sayyaf, yelkencinin eşini kaçırdığında öldürmüştü.Polisin aktardığı bilgilere göre yaşlı çift kasım ayının

Filipinler’de İslam’ı terör eylemlerine alet eden Ebu Sayyaf adlı grup, rehin aldığı Almanın başını kesti ve bu vahşi cinayetin görüntülerini kayıt altına aldı. Ebu Sayyaf’ın terörüne kurban giden 70 yaşındaki yelkenci ve 59 yaşındaki karısı geçtiğimiz kasım ayında terör örgütü tarafından kaçırılmıştı. Ebu Sayyaf, yelkencinin eşini kaçırdığında öldürmüştü.Polisin aktardığı bilgilere göre yaşlı çift kasım ayının başlarında Filipinler’in güney şehri Tawi-Tawi sahili açıklarında yatlarında bulundukları bir anda saldırıya uğradılar. Kadın saldırı anında öldürüldü. Olaydan sonra yatta arama yapan askerler kadının cesedini buldu ancak yaşlı kocasından iz yoktu. Çok geçmeden Ebu Sayyaf cinayeti üstlendi ve kaçırdığı yaşlı adam için fidye istedi. Örgüt mensupları yelkencinin salıverilmesi için geçtiğimiz pazar gü Orta Avrupa saatine göre 08:00’e kadar mühlet verdi ve bu saate kadar 570 bin Euro istedi.

YAŞLI ADAMIN YARDIM ÇAĞRISI KARŞILIK BULMADI

Yaşlı adam Filipinler’in güneybatısına düşen Jolo adasında esir tutuluyordu. 14 Şubat’ta yayınlanan bir video mesajında ise yardım çağrısında bulunuyordu. Ne var ki beklediği yardım kendisine ulaşmadı.

FEDERAL HÜKÜMET’TEN SES YOK

Federal Hükümet ise yaşlı adamın infazını gösteren videonun gerçeği ne kadar yansıttığı konusunda henüz net bir açıklamada bulunamıyor. Dışişleri Dairesi’den yapılan açıklamaya göre güvenlik mercileri söz konusu videoyu inceliyor.

AYNI ÇİFT SOMALİ KORSANLARI TARAFINDAN DA KAÇIRILMIŞTI

Aynı çift 2008 yılında da kaçırılmıştı. Ancak o tarihte kaçıranları ağır silahlarla donanmış Somalili korsanlardı. Yelkenci karı-koca iki ay süren bir esaretten sonra serbest bırakılmıştı. Medyada çıkan iddialara göre serbest bırakılmalarında 600 bin Dolar’lık fidye parası etkili olmuştu. Fakat bununla ilgili olarak resmi bir açıklama yapılmamıştı.

EBU SAYYAF, PARA KAYNAĞINI İNSAN KAÇIRARAK KARŞILIYOR

Ebu Sayyaf, Filipinler’de özerklik için savaşan bir grup. 90’lı yıllarda kurulan bu örgüt ülkedeki en acımasız terör eylemlerinden sorumlu tutuluyor. Bir diğer özellikleri ise para kaynağı sağlamak için çok sayıda adam kaçırma eylemine girmiş olmaları. 2014 yılının ekim ayında da aynı örgüt iki Almanı rehin almış bir yıl esit tuttuktan sonra serbest bırakmıştı. Terör örgütü mensupları bu sayede 5 milyon Dolar’dan fazla para aldıklarını söylemişlerdi. Alman yetkililer o zaman da fidye verilip verilmediğine dair açıklama yapmaktan kaçınmıştı. 2016 yılının eylül ayında ise bir Norveçli bu örgüt tarafından kaçırılmıştı. Norveçli seyyah bir yıl sonra serbest bırakılmış, fakar esir tuttukları iki kişi başı kesilerek öldürülmüştü.