DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
THY’den gurbetçilere güzel haber!

THY’den gurbetçilere güzel haber!

1 Kasım’da gerçekleşen seçimin öncesi verilen vaatler arasında yer alan Avrupalı Türklere %20 indirimli uçak bileti için düğmeye basıldı.

1 Kasım’da gerçekleşen seçimin öncesi verilen vaatler arasında yer alan Avrupalı Türklere %20 indirimli uçak bileti için düğmeye basıldı.Seçim vaatleri arasında bulunan Avrupalı Türkler için %20 indirimli uçak bileti için CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş harekete geçti. %20 indirimli uçak bileti vaadini TBMM gündemine taşıdı. AKP’nin Avrupalı Türkler için verdiği bu vaad gerçekleşirse ulaşım daha ucuz hale gelecek.

İNDİRİM HANGİ FİYATLARDA GEÇERLİ OLACAK?

thy-ucak-indirim2015 seçimleri öncesinde Almanya’nın Düsseldorf kentine seyahatte bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu orada bir konuşma gerçekleştirdi. Ahmet Davutoğlu önemli noktalar bulunan konuşmasında “THY ile iki kişiden dokuz kişiye kadar aynı soyadını taşıyan aile mensuplarının seyahat etmesi durumunda yüzde 20 indirim yapılacağı” vaadini vermişti. CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Ahmet Davutoğlu’nun bu konuşmasını hatırlatıp, “%20 indirimin sadece çok yüksek fiyatlı olan esnek ve business sınıflarında vergiler düşüldükten sonra kısmen uygulanmaktadır” açıklamasında bulundu.CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş verilen bu vaad ile ilgili olarak Binali Yıldırım’a seslendi. TBMM’ye önerge sunan  CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, cevaplanması üzerine Binali Yıldırım’a bir kaç soru yöneltti.“ – İndirimli bilet uygulamasıyla 1 Kasım’dan itibaren kaç kişi uçuş yapmıştır?– %20 indirimin sadece çok yüksek fiyatlı olan esnek ve business sınıflarında vergiler düşüldükten sonra kısmen uygulandığı doğru mudur?– İndirim adı altında sunulan bu uygulama seçim öncesi yapılmış bir göz boyama mıdır?”